Simon Yates tevreden met zesde plek: 'Beste uitslag in een klassieker in lange tijd' Wielrennen
Wielrennen

Simon Yates tevreden met zesde plek: 'Beste uitslag in een klassieker in lange tijd'

Simon Yates tevreden met zesde plek: 'Beste uitslag in een klassieker in lange tijd'

Simon Yates toonde de voorbije week over ijzersterke benen te beschikken, die benen waren in de Clasica San Sebastián echter niet opgewassen tegen die van Remco Evenepoel. De Belg reed Yates op de voorlaatste klim glad uit het wiel. De Brit werd uiteindelijk zesde.

Met de zesde plaats was Yates na afloop niet eens zo ontevreden. ‘Ik denk dat dit mijn beste resultaat is dat ik in de Clásica San Sebastián behaald heb’, vertelt hij via de kanalen van Team BikeExchange-Jayco. De klimmer had gelijk want zijn vorige beste notering was een zevende in het jaar 2016. Bovendien blijkt Yates tot op heden niet een renner die het beste tot zijn recht komt in eendagskoersen op WorldTour-niveau: ‘En het is ook de beste uitslag die ik in lange tijd heb gehad in een klassieker. Ik ben dus behoorlijk blij met hoe het ging.’

Yates leek aanvankelijk echter uitzicht te hebben op meer, nadat Evenepoel op de loeisteile Erlaitz aanviel. Uiteindelijk bleek het tempo van de Belg hem tóch te veel. ‘Ik probeerde Remco op de klim te volgen. Ik voelde me daar ook goed, maar ik wist dat ik die inspanning niet tot de finish zou kunnen volhouden. Daarom moest ik mijn eigen ritme kiezen. Vanaf daar probeerde ik het gewoon zo goed als mogelijk te doen.’

Yates werd vervolgens teruggepakt door een groep met het INEOS-Grenadiers-duo Carlos Rodriguez, Pavel Sivakov, Bauke Mollema en Tiesj Benoot. De vier bleken op de steile muur Murgil de Tontorra allemaal sterker dan Yates, die zodoende met de zesde plek genoegen moest nemen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws