Vollering parkeert zichzelf onderaan de Alpe d'Huez richting de Tour: 'Ik had de klim onderschat' Wielrennen
Wielrennen

Vollering parkeert zichzelf onderaan de Alpe d'Huez richting de Tour: 'Ik had de klim onderschat'

Vollering parkeert zichzelf onderaan de Alpe d'Huez richting de Tour: 'Ik had de klim onderschat'

Demi Vollering bereidt zich volledig op haar eigen manier voor op de Tour de France. De regerend winnares, die in 2023 eindelijk triomfeerde in de gele grote ronde, wil haar titel maar wat graag prolongeren. De NOS nam een kijkje in haar voorbereidingen. En die hebben niets te maken met luxe hotels en nauwgezette protocollen. Vollering bivakkeert op een camping en komt daar volledig tot rust. Dé manier om zichzelf voor te bereiden op een belangrijke zomer.

Even gaat het niet over de vraag waar de 27-jarige Vueltawinnares volgend jaar fietst. In een open en eerlijke reportage geeft ze aan hoe ze de aankomende Tour de France-etappes verkent. Ze verblijft met haar vriend en hond op een camping. In een tent, met een slaapzak. Back to basic. 'De spanning van wel of geen warme douche hebben op de camping heeft wel wat. Ik houd van het avontuurlijke. Wassen in een mooi schoon beekje is ook prima. Het geeft heel veel energie. Niks om je zorgen over te maken. Terug naar de basis. Het pure leven', geeft de zichtbaar tot rust gekomen Vollering aan.

Vollering over Touretappes: 'Dit hebben wij nog nooit meegemaakt'

De camping ligt aan de voet van de Alpe d'Huez en dus kan Vollering zich ook al perfect op de Tour de France voorbereiden. En de komende editie van de Tour is niet mis. 'Etappe vijf, zes, zeven en acht zijn verkend. Heel anders dan we ooit hebben meegemaakt. Lange etappes, veel hoogtemeters. Een pittige finish van de Tour.' Vollering hoopt op de Alpe d'Huez haar tweede Tourzege te bezegelen deze zomer, maar ze vond de klim maar zwaar. 'Ik vond 'm steiler dan gedacht. We hebben even kennis gemaakt. Je moet jezelf niet overschatten, want dan kom je jezelf tegen.'

Over haar toekomst wilde Vollering nog steeds niet veel kwijt. Ze heeft zin in de zomer, wil vlammen in de Tour en focust op 'het sportieve'. Op de Olympische Spelen zal ze werken voor Lorena Wiebes, ook dat vindt ze prima. Haar voorjaar was lastig, maar ook dat kan ze relativeren. 'Ik weet dat ik daar goed in vorm was. En ik wist dat het onmogelijk was om een voorjaar te rijden zoals vorig jaar. Ik vind het mooi dat er zoveel gespeculeerd wordt over mijn toekomst. Het geeft aan dat het goed gaat met het vrouwenwielrennen', besluit een zen geworden kopvrouw van SD Worx-Protime.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news