Voormalig Sky-arts Freeman verliest beroep, Britse anti-dopingorganisatie vervolgt zaak Wielrennen
Wielrennen

Voormalig Sky-arts Freeman verliest beroep, Britse anti-dopingorganisatie vervolgt zaak

Voormalig Sky-arts Freeman verliest beroep, Britse anti-dopingorganisatie vervolgt zaak

Richard Freeman heeft zijn beroep tegen een permanente ban uit het medische register verloren, zo meldt Reuters. De 63-jarige Brit werd in het voorjaar van 2021 veroordeeld door het medisch tribunaal, nadat hij in zijn tijd als dokter bij Team Sky en de Britse wielerbond in 2011 dertig zakken testosteron had besteld en ontvangen voor een renner.

Freeman ging in beroep tegen de uitspraak, die ervoor zorgde dat hij nooit meer zijn werkzaamheden als arts mag uitvoeren. Het beroep werd aangetekend zonder de steun van de Medical Defence Union, die artsen bij dergelijke zaken doorgaans financieel bijstaat. Freeman kon wel rekenen op het werk van advocate Mary O'Rourke.

Hoewel kamp-Freeman een zaak dacht te hebben, werd zijn beroep afgewezen door High Courts Manchester. Freeman heeft altijd volgehouden dat hij niet wist en geloofde dat de testosteron werd besteld voor een atleet. Rechter Justice Fordham oordeelde echter dat er niets verkeerds is gedaan in de besluitvorming over zijn veroordeling.

Britse anti-dopingorganisatie herstart zaak tegen Freeman

De uitspraak zorgt ervoor dat de Britse anti-dopingorganisatie UKAD een zaak kan herstarten tegen Freeman. De organisatie beschuldigt Freeman al jaren van het bezitten van verboden middelen en bovendien met het 'knoeien of proberen te knoeien met enig onderdeel van de dopingcontrole'. Door het beroep werd de zaak tegen Freeman gepauzeerd. De zaak zal in principe worden behandeld door de NADP (National Anti-Doping Panel). Wie de renner is voor wie de testosteron in 2011 werd besteld, blijft vooralsnog onbekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws