Vos haalt moed uit kracht Nederlandse ploeg: 'Hard gewerkt om op mijn allerbest te zijn' Wielrennen
Wielrennen

Vos haalt moed uit kracht Nederlandse ploeg: 'Hard gewerkt om op mijn allerbest te zijn'

Vos haalt moed uit kracht Nederlandse ploeg: 'Hard gewerkt om op mijn allerbest te zijn'

Marianne Vos was vorig jaar de absolute kopvrouw bij de Nederlandse ploeg in Leuven. Winnen lukte niet: in de wegrit van het WK was Elisa Balsamo te sterk. Dit jaar is Vos wederom een van de speerpunten van het Nederlandse team.

Het WK van 2021 verliep niet volgens plan voor de Nederlandse dames. De tactiek zou niet gevolgd zijn. Annemiek Van Vleuten vond zelfs dat ze kopvrouw Vos in de steek hadden gelaten. Vos kon het missen van de wereldtitel relativeren. 'Ik zat in het goede wiel toen ik de sprint inging, in dat van Balsamo, maar ze was vervolgens te snel in de sprint', zei ze toen.

De analyse met de ploeg achteraf was nuttig. 'Je moet in een wedstrijd soms in een split second beslissingen nemen, maar het is wel goed om daar na afloop even bij stil te staan. Het klopt nog altijd dat Balsamo sneller was, maar misschien hadden we wel kunnen zorgen dat ik frisser die sprint was ingegaan.'

Vos wil kracht Nederland benutten in 'technisch en zwaar' rondje

Dit jaar zijn de ogen weer gericht op Vos, zeker na de val van Van Vleuten in de Mixed Relay. De wereldkampioene van 2006, 2012 en 2013 kan niet wachten om te vlammen. 'Als je met z’n allen in het oranje bij elkaar bent in de dagen voorafgaand, dan komt dat gevoel weer opzetten. Een WK blijft iets heel speciaals, dat went nooit. Het moet die ene dag gebeuren en de beloning is met de regenboogtrui zó mooi', aldus De Kannibaal tegenover De Telegraaf.

Vos ziet de kracht van de ploeg als belangrijkste troef. 'Het is een parcours waarop we de verschillende kwaliteiten van de ploeg ten volle moeten proberen te benutten. Het is een zwaar rondje, technisch ook. Dat zal schifting geven. We moeten alert zijn als land. De Italianen zullen opnieuw sterk zijn, maar we hoeven voor niemand angst te hebben. Ik heb de afgelopen periode hard gewerkt om op mijn allerbest te zijn, zodat ik het kan afmaken als het daarop aankomt. Wereldkampioene worden is toch wel één van de meest speciale zeges die je kunt behalen als renster. Maar het belangrijkste is dat Nederland wint.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws