Super WK 2023 in Schotland definitief in augustus, wegwedstrijd met meer dan 3.000 hoogtemeters Wielrennen
Wielrennen

Super WK 2023 in Schotland definitief in augustus, wegwedstrijd met meer dan 3.000 hoogtemeters

Super WK 2023 in Schotland definitief in augustus, wegwedstrijd met meer dan 3.000 hoogtemeters

De UCI heeft de parcoursen voor het Super WK in 2023 bekend gemaakt. De wielerwedstrijden op de weg worden zoals gepland al in augustus verreden, tussen de Tour de France en de Vuelta a España in. Het parcours voor de wegwedstrijden lijkt er opnieuw uitdagend uit te zien.

Het WK in 2023 wordt verreden in Schotland en wordt het eerste Super WK. Dit betekent dat alle wielerdiscplines in dezelfde periode en in dezelfde stad aan bod komen. Glasgow wordt finishplaats, maar Edinburgh en Lomond zullen de start van de wedstrijden bij de elite en beloften organiseren. De junioren zullen louter op een circuit rond Glasgow rijden.

De elite-mannen rijden in 2023 vanuit Edinburgh naar het lokale circuit in Glasgow, dat tien keer afgewerkt zal worden. Het is een route van 277,6 kilometer, goed voor 3.167 hoogtemeters. Dat is minder dan dit jaar, maar nog steeds flink. De elite-vrouwen starten in Loch Lomond en werken in totaal 157,4 kilometer af, goed voor 1.930 hoogtemeters. De beloften-mannen komen uit op 171,8 kilometer en 2.123 hoogtemeters.

Het finalecircuit herbergt 14,4 kilometer en 193 hoogtemeters, met vooral in de openingsfase van de ronde flink wat punchy klimwerk. De finish wordt getrokken in George Square, in licht dalende lijn. De wegwedstrijden worden afgewerkt van 5 tot en met 13 augustus. Daarbij komen de elite-mannen al op 6 augustus in actie. De elite-vrouwen zijn pas een week later aan de beurt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws