Vos lost, keert terug, en sprint naar tweede plaats: We wisten dat het moeilijk zou worden' Wielrennen
Wielrennen

Vos lost, keert terug, en sprint naar tweede plaats: We wisten dat het moeilijk zou worden'

Vos lost, keert terug, en sprint naar tweede plaats: We wisten dat het moeilijk zou worden'

Marianne Vos is er niet in geslaagd een tweede opeenvolgende ritzege te behalen in deze Tour de France Femmes, maar behoudt dankzij een tweede plaats in de derde etappe wel haar leiderstrui. In de sprint van een elitegroepje moest ze enkel Cecilie Uttrup Ludwig laten voorgaan. 'De ploeg zette me perfect af, maar ik moest er toch even af', zo vertelt ze na afloop in het flashinterview.

'Ik heb alles gegeven', zo opent Vos. 'Als je er in volle finale bij zit, dan kan je eigenlijk niet teleurgesteld zijn.' Op de voorlaatste beklimming van de dag, de Cote de Mutigny, had de gele trui even een lastig momentje. Ze kwam boven met een tiental seconden achterstand op een elitegroepje met onder meer Annemiek Van Vleuten, maar slaagde er samen met Uttrup Ludwig in terug te komen. 'We wisten dat het moeilijk zou worden met al die klimmetjes. De ploeg zette me perfect af, maar ik moest er toch even af. We wisten uiteindelijk nog terug te komen', zo doet Vos haar verhaal.

Vos eerlijk: 'Meer zat er niet in'

Toen ze terug was komen aansluiten counterde Vos nog enkele aanvallen, waarna er gesprint werd voor de overwinning. Ze leek in ideale positie te zitten om ook deze etappe te winnen, maar Uttrup Ludwig bleek te sterk. 'Je weet in de finale dat er een kans is, maar meer dan dit zat er niet in. Ik heb alles gegeven', aldus de renster van Jumbo-Visma.

Vos gaat woensdag dus van start in de gele trui. In het klassement heeft ze nu zestien seconden voorsprong op Silvia Perisco en Kasia Niewiadoma. Door haar mindere dag staat Annemiek Van Vleuten op een negende plaats, op 1.14 minuut van Vos. Woensdag wacht de rensters een rit met gravelstroken, waar het klassement helemaal op zijn kop zou kunnen worden gezet.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws