Vuelta-jonkies krijgen tik op de neus: Martinez wil nu vechten voor wit, Uijtdebroeks voelt gevolgen crash Wielrennen
Wielrennen

Vuelta-jonkies krijgen tik op de neus: Martinez wil nu vechten voor wit, Uijtdebroeks voelt gevolgen crash

Vuelta-jonkies krijgen tik op de neus: Martinez wil nu vechten voor wit, Uijtdebroeks voelt gevolgen crash

Lenny Martinez en Cian Uijtdebroeks waren in de eerste bergetappes nog bij de besten, maar op dag acht liepen beide heren toch een stevige tik op. De talenten van Groupama-FDJ en BORA-hansgrohe moesten op de laatste klim vroeg lossen en gaven uiteindelijk 1.10 minuut toe op winnaar Primoz Roglic.

Martinez verloor daarmee zijn rode leiderstrui, waarin hij twee dagen mocht rondrijden. In het klassement staat hij nu derde, op precies een minuut van Sepp Kuss. De 20-jarige klimmer draagt daarmee dus wel de witte jongerentrui. 'De witte trui en derde in het algemeen klassement, dat is nog steeds goed', concludeert hij in het flash interview van de organisatie.

De Fransman hoopt zondag goed door te komen en daarna mee te doen om het klassement in deze Vuelta. 'Ik had de rode trui graag langer willen houden, maar de grote mannen reden heel hard vandaag. Ik verliest uiteindelijk maar een minuut. Het doel zal zijn om niet veel tijd te verliezen en als dat wel gebeurt, is dat niet meer dan normaal. Ik rijd hier tegen allemaal kampioenen. Michael Storer heeft me uiteindelijk goed geholpen, waardoor ik kan blijven vechten voor het klassement en het wit. Ik zal iedere dag scherp moeten zijn.'

Uijtdebroeks voelt de gevolgen van zijn crash

Uijtdebroeks kwam met Martinez binnen. De tevens 20-jarige Belg laat via de officiële kanalen van BORA-hansgrohe weten dat hij niet de beste benen had. 'Het was een heel zware dag en ik voelde me niet geweldig. Dat is normaal, twee dagen na een valpartij', zo doelt hij op de crash in etappe zes, waarin Uijtdebroeks op z'n heup viel. 'Het belangrijkste is nu om te herstellen en klaar te zijn voor de etappes die komen gaan. De jongens hebben me geweldig gesteund, waardoor we zo goed mogelijk hebben overleefd.'

Het klimtalent staat nu zestiende in het klassement, op dik vier minuten van Kuss. Zijn achterstand op alle andere belangrijke klassementsmannen is echter minder groot. Zo staat Remco Evenepoel slechts anderhalve minuut voor Uijtdebroeks.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws