Update | Gaudu is hersteld van wervelbreuk en start in Ronde van het Baskenland Wielrennen
Wielrennen

Update | Gaudu is hersteld van wervelbreuk en start in Ronde van het Baskenland

Update | Gaudu is hersteld van wervelbreuk en start in Ronde van het Baskenland

(19 maart 2022) Een enorme tegenvaller voor David Gaudu: de Fransman heeft bij zijn valpartij in Parijs-Nice een ruggenwervel gebroken en kan minimaal drie weken niet competitief zijn.

Door deze blessure moet Gaudu in ieder geval de Ronde van het Baskenland, waar hij vorig jaar de slotrit won, laten schieten. Ook zijn deelname aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik komen in gevaar. Afgelopen jaar werd Gaudu nog derde in La Doyenne.

Gaudu viel in de waaierrit. 'Ik had meteen veel pijn aan mijn rug, maar dat ebde wat weg. Een scan voorafgaand aan de tijdrit wees niks uit, waardoor ik door ben blijven fietsen met de blik gericht op het slotweekend. De pijn verdween echter niet en op zaterdag besloten we dat het beter was om te stoppen. Een MRI-scan heeft nu toch een kleine breuk aan het licht gebracht: ik neem nu wat meer rust voordat ik weer ga trainen en maak me nergens druk om.'

De klimmer uit Bretagne is niet het enige slachtoffer van de waaierrit: eerder op zaterdag werd bekend dat Matteo Jorgenson van Movistar Team enkele weken van de fiets af moet blijven met een hamstringblessure.

Update - 29 maart 2022 (20.45): Gaudu start in Ronde van het Baskenland

David Gaudu zal op vier april aan de start van de Ronde van het Baskenland staan, zo weet SudOuest. De Fransman heeft sinds enkele dagen de trainingen kunnen hervatten. Volgens ploegbaas Marc Madiot was er ook geen operatie nodig. Gaudu heeft enkel een rustperiode moeten inlassen om alles te laten genezen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws