Wedden op meerdere paarden: meerdere Britse allrounders geselecteerd voor Olympische Spelen Wielrennen
Wielrennen

Wedden op meerdere paarden: meerdere Britse allrounders geselecteerd voor Olympische Spelen

Wedden op meerdere paarden: meerdere Britse allrounders geselecteerd voor Olympische Spelen

British Cycling heeft op maandagmiddag de selectie voor de olympische wieleronderdelen bekendgemaakt. Zoals wel vaker betreft deze veel coureurs die meerdere disciplines zullen combineren. We treffen meerdere nationaal kampioenen, een man die mikt op de mountainbike én de weg en een van de revelaties van het vroege voorjaar op de lijst terug.

Zoals bekend wil Tom Pidcock op twee fronten meedoen voor succes. De kleine allrounder is uiteraard geselecteerd voor de mountainbike-wedstrijd én de wegwedstrijd, waarin hij ook hoge ogen wil gooien. Hij krijgt in de wegwedstrijd gezelschap van een mooi drietal: Stephen Williams, die eerder dit jaar de Tour Down Under en de Waalse Pijl won, Joshua Tarling en Fred Wright. Ethan Hayter, die onlangs de wegtitel veroverde, doet dan weer mee aan de tijdrit, waar ook Ethan Hayter aspiraties heeft.

Veel INEOS Grenadiers dus in de selectie. Hayter koestert ook nog aspiraties op de baan. Daar vinden we ook bekende namen als Ethon Vernon en Charlie Tanfield op de lijst. Voor de vrouwen is nog niet bekendgemaakt welke rensters zich respectievelijk focussen op de weg- en tijdrit.

Selectie Groot-Brittannië voor de olympische wegonderdelen in Parijs 2024

Tijdrit:

Ethan Hayter
Joshua Tarling

Wegrit:

Tom Pidcock
Joshua Tarling
Stephen Williams
Fred Wright

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws