Pidcock vernedert concurrentie op mtb, slordige Pieterse na winst op zaterdag slechts derde op zondag Mountainbiken
Mountainbiken

Pidcock vernedert concurrentie op mtb, slordige Pieterse na winst op zaterdag slechts derde op zondag

Pidcock vernedert concurrentie op mtb, slordige Pieterse na winst op zaterdag slechts derde op zondag

Tom Pidcock en Loana Lecomte hebben zondag de cross-country mountainbike-race in het Zwitserse Crans-Montana gewonnen. Pidcock was bij de heren, ondanks enkele slippertjes, veel te sterk voor de rest, nadat hij op zaterdag ook al de Short Track indrukwekkend had gewonnen. 24-jarige Française Lecomte was de sterkste bij de dames. Puck Pieterse reed een slordige wedstrijd en werd derde, thuisrijder Alessandra Keller pakte plek twee.

Pidcock is klaar voor de Tour de France, zover is duidelijk. Nadat hij op zaterdag vanuit allerlaatste positie iedereen voorbij had gereden in de Short Track, was hij een dag later in een kleine anderhalf uur oppermachtig in Zwitserland. Mathias Flückiger was op 1.10 minuten de enige die de achterstand onder de twee minuten wist te houden. En dan te bedenken dat Pidcock onderweg - op een nat en uitdagend parcours - nog onderuit was gegaan.

Uitslag Wereldbeker cross-country mountainbike Crans-Montana 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag Wereldbeker cross-country mountainbike Crans-Montana 2024 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws