Buiten de spotlight van Hindley won Covi na epische inspanning: 'Kans na uitvallen Almeida' Wielrennen
Wielrennen

Buiten de spotlight van Hindley won Covi na epische inspanning: 'Kans na uitvallen Almeida'

Buiten de spotlight van Hindley won Covi na epische inspanning: 'Kans na uitvallen Almeida'

Het ging na de twintigste etappe van de Giro d'Italia vooral over Jai Hindley en zijn roze trui, maar de Australiër won de etappe niet. Die eer was weggelegd voor Alessandro Covi, die een wonderdag had en ondanks zijn fysiek naar de zege soleerde.

Covi is geen lichte kerel, doorgaans een puncher en goed in het klassieke eendagswerk. Op dag twintig van de Giro zat hij echter mee in de kopgroep in een zware bergetappe. Hij reed weg op de Passo Pordoi en hield zijn inspanning vol tot de finish op de Passo Fedaia. 'Na het jammerlijke uitvallen van João (Almeida, door ziekte, red.) had ik de laatste drie dagen de kans om voor eigen succes te gaan. Ik wilde dolgraag een etappe winnen en ben heel blij dat dat gelukt is.'

Toch had niemand Covi van tevoren opgeschreven als favoriet. De Italiaan leek ook mee te zitten om te werken voor klimmer Davide Formolo, maar zover kwam het nooit. 'We wilden de Giro op een positieve manier afsluiten, dus besloot ik van ver aan te vallen. Ik ben geen echte klimmer, dus ik wilde wat voorsprong nemen op de anderen, voor de slotklim. Dat werkte goed. Ik heb in m'n eentje vol gas gereden en me geen moment zorgen gemaakt over mijn benen. Ik had kramp in de finale en was blij dat de finish daar was. Ik heb alles gegeven.'

Overwinning Covi redt Giro UAE Team Emirates

Bij UAE Team Emirates zal er sprake zijn van opluchting, na de zege van Covi. De ploeg is met Tadej Pogacar doorgaans zo dominant, maar in deze Giro zat het allemaal net niet mee. Almeida was goed, maar hing toch ook vaak aan de rekker. Formolo werd een keer derde, maar beschikte ook niet over wonderbenen. Van Diego Ulissi zagen we weinig en Fernando Gaviria slaagde er niet in een sprintetappe te winnen. Covi werkte 2,5 week hard voor Almeida, totdat hij de kans kreeg om z'n kennelijk uitstekende benen toch nog te tonen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws