Weer veel Giro-uitvallers: Van den Berg en Thomas geven op tijdens natte Girorit, Van Poppel DNS Wielrennen
Wielrennen

Weer veel Giro-uitvallers: Van den Berg en Thomas geven op tijdens natte Girorit, Van Poppel DNS

Weer veel Giro-uitvallers: Van den Berg en Thomas geven op tijdens natte Girorit, Van Poppel DNS

Na Olav Kooij (Visma | Lease a Bike) en Fabio Jakobsen (dsm-firmenich PostNL) gaan we ook Danny van Poppel van BORA-hansgrohe niet meer zien sprinten in de laatste week van de Giro d'Italia. De Brabander is ziek en stapte niet meer op in de zestiende rit, meldde zijn ploeg dinsdag. Ook Julius van den Berg viel uit en is daarbij de volgende Nederlander die we kunnen afstrepen van de deelnemerslijst.

Van Poppel zou de Giro eigenlijk beginnen als lead-out van Sam Welsford, maar de Australische sprinter kon geen vorm vinden in de Ronde van Turkije en werd zodoende gepasseerd. Op die manier werd de Nederlander, die in Turkije wel toonde in vorm te zijn, naar voren geschoven als man voor resultaten in de vlakkere Giro-ritten.

Het lukte Van Poppel evenwel niet om écht zijn weg te vinden in de Giro-hectiek. Hij eindigde uiteindelijk twee keer in de top tien: in rit negen werd hij vijfde in Napels, om twee dagen later als elfde te eindigen in Francavilla al Mare. Ondertussen werd zijn rol als knecht wel steeds belangrijker in de Giro, daar BORA-hansgrohe met Daniel Felipe Martínez iemand heeft die meedoet om het podium. De Colombiaan staat op dit moment derde in het klassement.

Van Poppel heeft al veel koersdagen in de benen

De Nederlander reed zondag nog een sterke koninginnenrit richting Livigno, maar zal niet meer deelnemen aan de laatste week van de Italiaanse ronde: volgens zijn ploeg is hij ziek geworden en is het op die manier niet meer verstandig om op de fiets te stappen. BORA-hansgrohe wenst haar renner het beste.

Van Poppel sluit zodoende een drukke periode af. De Nederlander begon zijn seizoen in januari al vroeg in de Tour Down Under en trok vervolgens voor naar de UAE Tour en de Vlaamse klassiekers. Hij staat ook op de longlist voor de Tour de France, waar hij een belangrijke rol kan krijgen als beschermengel van de beoogde kopman Primoz Roglic.

Benjamin Thomas en Julius van den Berg geven op tijdens rit

Ook tijdens de etappe kregen we een aantal uitvallers. Eerst zagen we Cofidis melden dat Benjamin Thomas - die in rit 5 nog won eerder deze Giro - er de brui aan had gegeven. De Franse ploeg gaf niet direct een reden voor de opgave. Later zagen we ook Julius van den Berg de Giro verlaten. De Nederlander van dsm-firmenich PostNL was al ziek op de rustdag, probeerde het nog wel, maar stapte na enkele tientallen kilometers koers toch af. Hij is niet genoeg hersteld van zijn gezondheidsproblemen.

'Julius begon in het weekend tekenen van koorts te vertonen', legt teamdokter Laurens Kappelle uit in een persbericht van Team dsm-firmenich PostNL. 'We hebben verdere tests gedaan en hij was medisch gezien goed om te starten. Helaas werd het te veel voor Julius, waardoor hij moest afstappen. Hij zal nu naar huis gaan om te herstellen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news