Longo Borghini geniet van leiderstrui, maar is ook strijdlustig: 'Ik ga hem verdedigen' Wielrennen
Wielrennen

Longo Borghini geniet van leiderstrui, maar is ook strijdlustig: 'Ik ga hem verdedigen'

Longo Borghini geniet van leiderstrui, maar is ook strijdlustig: 'Ik ga hem verdedigen'

Elisa Longo Borghini is de eerste leider van de Ceratizit Challenge by La Vuelta 22. De Italiaanse won met haar ploeg Trek-Segafredo de ploegentijdrit en kwam daar als eerste over de streep, waardoor zij de paarse leiderstrui mag aantrekken.

Longo Borghini roemt met name de samenwerking van de ploeg. 'Ik ben heel blij, omdat het weer een overwinning voor de ploeg is. Ons plan was goed en het team heeft het goed uitgevoerd. Ik wil alle stafleden van de ploeg bedanken, en de meiden ook. Iedereen was enorm toegewijd vandaag', aldus de dertigjarige Italiaanse op de teamwebsite.

Trek-Segafredo kwam woensdag als eerste over de streep. Longo Borghini pakte daarmee 23 seconden op Demi Vollering, en 25 seconden op topfavoriet Annemiek van Vleuten. 'We wisten dat we sterk zouden zijn, maar er was geen enkel team dat er met kop en schouders bovenuit stak. Het zou competitief worden, maar we probeerden snel van start te gaan en snel te finishen. We gaan nu genieten van deze trui met het hele team. Er zijn veel sterke rensters hier en ik ben in goede vorm, maar ik onderschat niemand - ik heb veel respect voor mijn rivalen.'

Longo Borghini wil vooral genieten

Longo Borghini stelt dat het harde werken op een goede tijdritpositie zijn vruchten heeft afgeworpen. 'We hebben veel werk gedaan in het Mapei Sports Center deze winter omtrent de positie op de fiets, en je ziet dat veel coureurs verbeterd zijn in hun tijdritten dit jaar. We houden van deze discipline, en al helemaal van de discipline in groepsvorm, want je hebt er goede samenwerking voor nodig.'

De meerdaagse Spaanse rittenkoers gaat donderdag verder met een zware rit rondom Colindres. Vooralsnog denkt Longo Borghini met name aan genieten. 'Het wordt een zware dag, maar ik wil dit moment koesteren met mijn ploeggenoten. Natuurlijk gaan we de leiderstrui proberen te verdedigen. Het is een hele eer', besluit de Italiaanse.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws