Welsford neemt hoed af voor Alpecin-Deceuninck na tweede plaats in Scheldeprijs: 'Reden fantastische finale' Wielrennen
Wielrennen

Welsford neemt hoed af voor Alpecin-Deceuninck na tweede plaats in Scheldeprijs: 'Reden fantastische finale'

Welsford neemt hoed af voor Alpecin-Deceuninck na tweede plaats in Scheldeprijs: 'Reden fantastische finale'

Sam Welsford sprint dit seizoen als een grote, maar de Australiër van Team DSM kwam er woensdag niet aan te pas tegen Jasper Philipsen. De Belg van Alpecin-Deceuninck won met lengtes voorsprong de Scheldeprijs, Welsford moest tevreden zijn met plek twee.

'Het was een goede dag: derde vorig jaar, tweede nu... Misschien kan ik volgend jaar winnen', zo begint de sprinter met een grijns aan het flashinterview. 'Alpecin en Jasper reden een fantastische finale en helaas zat ik een beetje ingesloten bij de hekken. Het gaat in zulke sprints om snelle beslissingen en dan kan het alle kanten op. Ik ben blij met een tweede plaats, maar natuurlijk niet volledig tevreden.'

Welsford maakt indruk als spurter van Team DSM

Welsford won dit jaar al twee ritten in de Vuelta a San Juan en sprintte het snelst in Grand Prix Criquielion. In het voorjaar noteerde hij verder meerdere knappe ereplaatsen in de klassiekers van de tweede lijn. Dat hij woensdag in staat bleek om zich tussen de beste sprinters weer te mengen zegt wel wat.

In zijn analyse blijft de lach dan ook op zijn gezicht, Welsford is een tevreden man. 'Het was een supermakkelijke dag in het peloton, wat de finale nog zwaarder maakte. Het was vechten voor posities in de laatste dertig kilometer, dat maakte het chaotisch. Ik was gelukkig dat ik erdoor kwam en in Philipsen z'n wiel kwam.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws