Teruggekeerde prof Zonneveld zag Van der Poel van dichtbij in Scheldeprijs: 'Hij trainde langs het peloton' Wielrennen
Wielrennen

Teruggekeerde prof Zonneveld zag Van der Poel van dichtbij in Scheldeprijs: 'Hij trainde langs het peloton'

Teruggekeerde prof Zonneveld zag Van der Poel van dichtbij in Scheldeprijs: 'Hij trainde langs het peloton'

Mathieu van der Poel kwam woensdag naar de Scheldeprijs om een leadout te doen voor Jasper Philipsen, maar volgens Thijs Zonneveld zat de Nederlander de rest van de dag niet te nietsnutten in het peloton. Dat vertelde de teruggekeerde renner van BEAT Cycling na afloop bij Sporza.

Zonneveld besloot afgelopen winter om weer op professioneel niveau te gaan fietsen bij BEAT en zodoende reed hij woensdag plots samen met renners, die hij de afgelopen jaren vooral bij de microfoon had in zijn werkzaamheden als journalist.

Zodoende kan hij vanop de eerste rij bekijken hoe het er in het peloton anno 2023 aan toe gaat. En natuurlijk hield hij woensdag een beetje extra Van der Poel in de gaten. Die voegde lastminute de Scheldeprijs toe, naar eigen zeggen 'om spanning op de benen te zetten'. 'Ik vond het in het verleden moeilijk om bezig te blijven tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix', zo klonk het voor de start.

Zonneveld zag Van der Poel trainen in Scheldeprijs

De Scheldeprijs was echter niet een wedstrijd waar veel spanning op de benen hoefde in de eerste uren. Zonneveld zag het van dichtbij. 'Ik zag hem af en toe trainen langs het peloton. Hij ging dan iets ophalen en keerde terug. Dat was heel indrukwekkend. Wij gingen even op de kant en hij kwam langs ons brommeren. Hij is wel in orde, hoor.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws