Wie o wie krijgt rood van Evenepoel? 'Wil Cian de trui overnemen? Waarom niet, hé. Als hij dat wil' Wielrennen
Wielrennen

Wie o wie krijgt rood van Evenepoel? 'Wil Cian de trui overnemen? Waarom niet, hé. Als hij dat wil'

Wie o wie krijgt rood van Evenepoel? 'Wil Cian de trui overnemen? Waarom niet, hé. Als hij dat wil'

Remco Evenepoel kwam een hectische finale van de vierde etappe in de Vuelta a España zonder kleurscheuren door. De drager van de rode trui was in de slotkilometers attent en kwam keurig als twaalfde over de finish in de etappe die werd gewonnen door sprinter Kaden Groves.

Evenepoel is bezig aan zijn tweede Vuelta, maar kent de koers al goed. 'Eerst brede wegen en weinig bochten, en daarna een hectische finale - het was een typische sprintrit in de Vuelta', duidt hij de etappe na afloop.

'De ploeg en ik zaten in de finale perfect gepositioneerd. Zij hielden mij in de laatste 6, 7 kilometer uit de problemen. Ze brachten mij bij de eerste vijftien renners in de laatste kilometer, daar ben ik ze dankbaar voor. Ze voerden hun opdracht geweldig uit', besluit Evenepoel zijn korte reactie.

Evenepoel heeft geen last van valpartij in Andorra

De kopman van Soudal-Quick Step was langer van stof bij Sporza. Als eerste wordt hij gevraagd naar de gevolgen van zijn val na de finish in Andorra. 'Van mijn val van gisteren heb ik niets meer gevoeld', stelt Evenepoel zijn fans gerust. De vierde etappe verliep dan ook vlotjes. 'Alles was in orde. Het was lekker warm en ik heb niets meer gevoeld van mijn val. De dokter heeft het gaatje genaaid, ik ben goed verzorgd en heb goed geslapen. Ik wil er zo weinig mogelijk over stressen.'

Evenepoel zat in de finale goed vooraan en kwam als twaalfde over de finish in Tarragona. 'Je weet nooit dat er een gaatje valt en je een paar seconden verliest', verklaart hij zijn korte klassering. 'We wisten dat de laatste 5 kilometer eentje met veel rotondes was, behoorlijk technisch. Gelukkig heb ik supergoeie en ervaren jongens als Cattaneo en Pedersen (Mattia en Casper, red.) aan mijn zijde. Zij hielden mij perfect vooraan.'

Evenepoel liet na zijn ritzege van maandag weten dat hij zijn rode trui graag tijdelijk zou willen afstaan, vooral wegens de vele plichtplegingen na de etappes. Landgenoot Cian Uijtdebroeks, die zelf kort staat in het klassement, wierp zich op als kandidaat. 'Wil Cian de trui overnemen? Waarom niet, hé. Als hij dat wil. We kunnen het proberen. Maar eerst moet ik mij op morgen focussen, die etappe nog goed doorkomen', besluit Evenepoel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws