Ridley woest op Lotto-Dstny: 'Materiaal niet ProTour-waardig? Merkwaardig als je ziet hoeveel De Lie wint' Wielrennen
Wielrennen

Ridley woest op Lotto-Dstny: 'Materiaal niet ProTour-waardig? Merkwaardig als je ziet hoeveel De Lie wint'

Ridley woest op Lotto-Dstny: 'Materiaal niet ProTour-waardig? Merkwaardig als je ziet hoeveel De Lie wint'

De soap c.q. bonje tussen Lotto-Dstny en fietsenfabrikant Ridley lijkt een kookpunt bereikt te hebben. Nadat er in verscheidene kranten artikelen met daarin de reactie van de Belgische ProTour-formatie verschenen, heeft nu ook Ridley middels een persbericht van zich laten horen. CEO Jochim Aerts reageert furieus, zo blijkt uit het statement dat op onder meer Het Laatste Nieuws te lezen valt.

Dinsdagochtend sijpelde het nieuws binnen dat Lotto-Dstny niet langer op Ridley-fietsen zou rijden. De roodhemden hadden gekozen voor een samenwerking met Orbea, een Baskische fabrikant van stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes. In dat kader werd eveneens duidelijk dat de roodhemden in financieel opzicht niet in een al te beste situatie verkeerden. Zo zouden de kleine lettertjes in het contract met Ridley vaak in het voordeel hebben gespeeld van de fietsengigant, met wie Lotto-Dsnty-CEO Stephane Heulot en de zijnen zelfs nog een contract tot en met 2025 hebben. 'Het is zeker een gecompliceerde zaak', stelde Heulot in een kort communiqué.

Breuk voelt voor Ridley aan als een koude douche

Lotto-Dstny wil dus écht niet meer verdergaan met Ridley. Dat schoot bij de Belgische firma echter in het verkeerde keelgat. 'Een lopende overeenkomst wordt eenzijdig opgezegd en twaalf jaren van intensieve en positieve samenwerking worden naar de prullenmand verwezen', steekt Aerts op scherpe wijze van wal. 'In 2021 werd ons nog gevraagd om het contract open te breken, iets waar wij als bedrijf in mee zijn gegaan. Twee jaar later krijgen wij op het ogenblik dat wij volop aan het investeren zijn in optimalisatie van het materiaal voor de ploeg een koude douche.'

De uitgebreide verklaring van Ridley loopt over van sneertjes en steekjes in de richting van de brigade met onder anderen Victor Campenaerts en Arnaud De Lie in de gelederen. Laatstgenoemde coureur komt ook aan bod in de verklaring. 'Eind mei werden in de pers reeds enkele schoten voor de boeg gelost waarbij de CEO van de ploeg beweerde dat de fietsen van Ridley niet ProTour-waardig zouden zijn. Dat is nogal merkwaardig wanneer je ziet hoeveel wedstrijden De Lie wint op onze nieuwe Falcn en wanneer je leest dat Alec Segaert naar aanleiding van het tekenen van een profcontract stelt dat de nieuwe Ridley-tijdritfiets zeker een rol gespeeld heeft in zijn beslissing!'

Het volledige statement van Ridley valt hier te lezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws