Wilco Kelderman in ziekenhuis nader onderzocht na val in hectische etappe Wielrennen
Wielrennen

Wilco Kelderman in ziekenhuis nader onderzocht na val in hectische etappe

Wilco Kelderman in ziekenhuis nader onderzocht na val in hectische etappe

Wilco Kelderman was in de finale van de vierde etappe in de Vuelta a España betrokken bij een valpartij. Het incident vond plaats op zo'n vijf kilometer van de finish, dus buiten de laatste drie kilometer. Kelderman stond voorafgaand aan de etappe negende in het klassement.

In de finale was het zoals altijd knokken op de posities tussen de klassementsrenners en de sprintersploegen. Het gevaar op een valpartij lag op de loer, en op ongeveer vijf kilometer van de aankomst ging het mis. Vrij vooraan het peloton gingen een aantal renners onderuit. Naast Kelderman behoorden sprinter Bryan Coquard en klassementsrenner Santiago Buitrago ook tot de ongelukkigen.

Kelderman kon weer op de fiets stappen, maar terugkeren zat er niet meer in. De renner van Jumbo-Visma kwam als 160ste op 3.39 minuten over de streep. Daarmee valt hij uit de top van het klassement. Uit het medische rapport van de organisatie blijkt dat uit eerste onderzoek een kneuzing in de bovenste ledematen bij Kelderman na voren kwam. Vervolgens is hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij verder onderzocht en behandeld zal worden. Verder viel bij zijn finishpassage te zien dat hij een wond onder zijn linkerknie heeft.

Tekst gaat verder onder Tweet.

Een andere opvallende naam die tijd verloor is Egan Bernal. De Colombiaan van INEOS Grenadiers verloor 2.35 minuten. Het is onduidelijk of hij bij de val betrokken was. Ploegleider Stephen Cummings liet na afloop namelijk weten dat al hun renners veilig over de streep kwamen. Bernal stond voor de etappe 22ste in de algemene rangschikking.

Buitrago verloor met 2.22 minuten iets minder tijd dan zijn landgenoot, maar het was desondanks een streep door de rekening van de renner. Zo begon hij de vierde etappe als de nummer acht van het klassement. Nadat Mikel Landa in de etappe door Andorra van maandag tegenviel, was hij de voornaamste pion van Bahrain Victorious voor het klassement. Nu is Wout Poels - zestiende - de beste renner van de ploeg in de tussenstand.

Beelden val finale etappe vier: 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws