Wiebes, Kool en Balsamo op hun hoede voor waaiers in Brugge-De Panne: 'Houd van deze weersomstandigheden' Wielrennen
Wielrennen

Wiebes, Kool en Balsamo op hun hoede voor waaiers in Brugge-De Panne: 'Houd van deze weersomstandigheden'

Wiebes, Kool en Balsamo op hun hoede voor waaiers in Brugge-De Panne: 'Houd van deze weersomstandigheden'

Na een knotsgekke Brugge-De Panne bij de mannen is het nu tijd voor de vrouwenkoers. Met Lorena Wiebes (SD Worx), Charlotte Kool (Team DSM) en Elisa Balsamo (Trek Segafredo) staan de grootste sprintkanonnen aan de start. De wind gaat opnieuw een rol van betekenis spelen, verwacht het volledige drietal in de startinterviews.

'Ik voel me goed', vertelt Wiebes, die afgelopen zondag nipt verstek moest laten gaan tijdens de finale in Italië. 'De Trofeo Alfredo Binda was een hele gave ervaring en ik hoop er sterker uit te komen. Mijn focus ligt op ontwikkeling en ik kan zeker nog stappen zetten'.

Wiebes heeft maar drie ploeggenoten mee voor Brugge-De Panne, maar dat deert haar niet. 'Ik maak me geen zorgen, want ik ben goed in het positioneren. Ik kijk heel erg uit naar de waaiers. Brugge-De Panne is één van mijn grootste doelen dit seizoen en ik houd van deze weersomstandigheden. Je moet mee zitten in de eerste waaier en we gaan er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Bij de mannen was het een loodzware wedstrijd. Jasper Philipsen liet zien dat je mee kan rijden in de waaiers en toch kan sprinten om de zege.'

Balsamo: 'We houden er van om in de wind te rijden'

'Dit is een hele gave wedstrijd, vooral door de wind', vindt Kool. 'Ik kijk ernaar uit om te koersen en het wordt zeker anders dan vorig jaar. De wind gaat een grotere rol spelen, dus we moeten bekijken wie er allemaal mee zitten in de finale. Als het op een massasprint aankomt, ga ik uiteraard weer proberen om Wiebes te verslaan.'

Balsamo is de dame die met veel vertrouwen aan de start staat. Teamgenoot Shirin van Anrooij won de Trofeo Alfredo Binda en de Italiaanse kwam daarachter als tweede binnen. 'We kenden afgelopen zondag een geweldige koers en ik hoop dat ik me vandaag weer goed voel. We staan wederom met een sterk team aan de start en iedereen houdt er van om in de wind te rijden. Het is zeker aan het waaien, dus we gaan wat proberen voordat de finale begint', sluit Balsamo ambitieus af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws