Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne vrouwen 2023 | Trek-Segafredo zal Wiebes opnieuw een hak willen zetten Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne vrouwen 2023 | Trek-Segafredo zal Wiebes opnieuw een hak willen zetten

Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne vrouwen 2023 | Trek-Segafredo zal Wiebes opnieuw een hak willen zetten

Sinds de manneneditie van de Classic Brugge-De Panne van een meerdaagse wedstrijd is omgetoverd tot een eendagskoers, hebben ook de vrouwen een eigen wedstrijd. In de Leiderstrui probeert in deze voorbeschouwing de wedstrijd te ontleden.

Wie de ere- en deelnemerslijst voor de koers erbij pakt, ziet vooral rappe dames staan. Gek is dat niet, daar het parcours weinig hoogtemeters bevat. Toch mogen we het nodige verwachten van de race, daar de vrouwen door De Moeren trekken en dit zullen doen in wind en regen.

Praktische informatie Classic Brugge-De Panne vrouwen 2023

  • Brugge - De Panne (163,1 km)
  • Donderdag 23 maart
  • Deelnemers
  • Klassering: WWT

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie

Laatste winnaars Classic Brugge-De Panne voor vrouwen

2022 Elisa Balsamo
2021 Grace Brown
2020 Lorena Wiebes
2019 Kirsten Wild
2018 Jolien D'Hoore

Classic Brugge-De Panne vrouwen 2023: Parcours, weer en tijden

Net als de mannen starten ook de vrouwen in Brugge, vanwaar er koers wordt gezet richting kustplaats De Panne. Daar komen we na goed 67 kilometer aan, maar dat betekent niet dat we dan al aan finishen mogen denken. Er staan eerst nog twee lokale rondes in en rondom De Panne op het programma.

Daar moeten we onder meer door De Moeren, waar we net als woensdag - als de mannen hun Classic Brugge-De Panne rijden - een mooi spektakel mogen verwachten. De weersomstandigheden, nat en winderig, hintten namelijk naar een mooie wedstrijd. Wie toont zich de sterkste vrouw in dit geweld?

Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne vrouwen 2023 | Trek-Segafredo zal Wiebes opnieuw een hak willen zetten

Weer
Het wordt nat en winderig, dus we lijken ons op te mogen maken voor een zware editie van Brugge-De Panne. De wind waait aan meer dan dertig kilometer per uur uit het zuidwesten, terwijl het de hele dag lijkt te gaan regenen.

Tijden

Start: 12.30 uur
Finish: Rond 16.45 uur

Favorieten Classic Brugge-De Panne vrouwen 2023

Eerlijk is eerlijk: bij een vrouwenkoers kijken we toch al snel wie SD Worx aan de start brengt. De Nederlandse damesploeg doet het in Classic Brugge-De Panne met Lorena Wiebes als kopvrouw, de winnares van deze koers in 2020. Christine Majerus, Anna Shackley en Lonneke Uneken zijn mee ter ondersteuning, waarmee de Wiebes er slechts drie bij zich heeft.

Bij Trek-Segafredo zit de grootste concurrentie. Elisa Balsamo komt haar titel verdedigen, terwijl we ook Shirin van Anrooij en Lucinda Brand - die haar seizoensdebuut maakt - tegenkomen op de voorlopige deelnemerslijst. Van Anrooij en Balsamo zorgden afgelopen zondag nog voor een knappe 1-2 in de Trofeo Alfredo Binda.

Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne vrouwen 2023 | Trek-Segafredo zal Wiebes opnieuw een hak willen zetten

UAE Team ADQ brengt ook twee rappe dames in stelling: Chiara Consonni en Marta Bastianelli. Zij behoren net als Rachele Barbieri (Liv) en Ciara Copponi (FDJ Suez) tot de outsiders voor deze wedstrijd.

Team DSM brengt met Charlotte Kool iemand aan de start die Wiebes al wist te kloppen dit seizoen. Kool keert wel terug van ziekte, dus het is een beetje gissen naar haar vorm. Bij Shari Bossuyt is dit minder het geval: zij toonde namens Canyon/SRAM haar goede benen met een zege in de Ronde van Normandië.

Overige dames die een eindje met de fiets kunnen rijden zijn Letizia Paternoster (Jayco AlUla), Agnieszka Skalniak-Sojka (Canyon/SRAM), Julie De Wilde (Alpecin-Deceuninck), Lotta Henttala (AG Insurance - Soudal Quick-Step) en Mylene de Zoete (Ceratizit).

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten voor de Classic Brugge-De Panne voor vrouwen?

Topfavoriete: Lorena Wiebes (SD Worx)

Outsiders: Elisa Balsamo (Trek-Segafredo), Shirin van Anrooij (Trek-Segafredo) en Marta Bastianelli (UAE Team ADQ)
Longshots: Chiara Consonni (UAE Team ADQ), Ciara Copponi (FJ Suez), Charlotte Kool (Team DSM), Shari Bossuyt (Canyon/SRAM) en Rachele Barbieri (Liv)

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

TV Classic Brugge-De Panne vrouwen 2023

Sporza zendt de koers vanaf 14.50 uur uit op zender Eén. Eurosport begint vijf minuten eerder op Eurosport 2 en Eurosport.nl/Discovery+/GCN+.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws