Wiebes laat Team DSM achter zich met 23e seizoensoverwinning: 'Blij dat ik het kon afmaken' Wielrennen
Wielrennen

Wiebes laat Team DSM achter zich met 23e seizoensoverwinning: 'Blij dat ik het kon afmaken'

Wiebes laat Team DSM achter zich met 23e seizoensoverwinning: 'Blij dat ik het kon afmaken'

Lorena Wiebes pakte in Binche-Chimay-Binche met speels gemak de 23e zege van het seizoen. De topsprintster van Team DSM vertrekt volgend seizoen naar SD Worx en is dan ook blij dat ze haar tijd bij Team DSM kan afsluiten met een overwinning.

De Europees kampioene was verheugd met haar prestatie en het slimme ploegenspel van Team DSM. 'Het is mooi om op deze manier het seizoen af te sluiten, helemaal omdat het mijn laatste wedstrijd is voor DSM', vertelde Wiebes in het flashinterview. 'De situatie was de gehele wedstrijd goed voor ons, met Fransesca (Barale, red.) vooruit in de kopgroep. Daarachter hoefde wij niet te rijden, dus het was een ideale dag voor ons.' Team DSM hield Wiebes in de schaduw voor het grootste deel van de wedstrijd.

Pas toen de kopgroep in zicht kwam, zette de ploeg zich op kop. 'We pakten de kopgroep terug op het eerste stuk van de kasseitjes. Ik had Pfeiffer (Georgi, red.) als laatste lead-out en die bracht mij op het laatste stuk kasseien.' 'We hebben ons echt als team laten zien vandaag, ik ben blij dat ik het heb mogen afmaken.' Wiebes zal in 2023 voor Team SD Worx rijden en wordt daar ploeggenote van Demi Vollering, Chantal van den Broek-Blaak en Lotte Kopecky. Dit seizoen was Wiebes niet te stoppen in de massasprints. Zo won ze het Europees kampioenschap, twee ritten in de Tour de Frances Femmes, de Scheldeprijs, drie etappes in de Women's Tour, vier ritten in de Baloise Ladies Tour en twee etappes in de Simac Ladies Tour.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws