Wielerlegende Greg Lemond lijdt aan leukemie: 'Niet levensbedreigend, prognose zeer gunstig' Wielrennen
Wielrennen

Wielerlegende Greg Lemond lijdt aan leukemie: 'Niet levensbedreigend, prognose zeer gunstig'

Wielerlegende Greg Lemond lijdt aan leukemie: 'Niet levensbedreigend, prognose zeer gunstig'

Greg Lemond is gediagnostiseerd met chronische myeloïde leukemie, zo laat de 60-jarige Amerikaan weten wie zijn officiële website. Lemond stelt dat deze vorm van bloedkanker goed te behandelen is, en dus blijft hij positief.

'Gelukkig is het een vorm van kanker die behandelbaar is, en het is een vorm van leukemie die niet levensbedreigend of slopend is. Ik had een paar weken last van vermoeidheid, wat me ertoe aanzette voor een check-up te gaan, inclusief wat bloedonderzoek. Na een reeks tests en een beenmergbiopsie, die vorige week werd afgerond, kreeg ik afgelopen vrijdag (27 mei, red.) mijn formele diagnose', zo schrijft Lemond al op donderdag 2 juni.

Lemond zal een periode van chemotherapie ingaan. De drievoudig Tourwinnaar is gek genoeg 'opgelucht' dat hij nu weet wat hem mankeert. 'Niemand wil ooit het woord kanker horen, maar toegegeven, het is een grote opluchting nu ik weet waarom ik me zo slecht voelde.' Als alles goed gaat, moet Lemond over een paar maanden aan de beterende hand zijn. 'De prognose op lange termijn is zeer gunstig. Ik heb het geluk dat ik een geweldig team van artsen heb en de volledige steun van mijn familie, vrienden en collega's bij LeMond Bicycles.'

Lemond niet in de Tour deze zomer

We zullen Lemond, hoe positief en strijdlustig ook, komende zomer niet terugzien in de Tour de France, zo stelt hij vast. 'Ik had gehoopt in juli in Frankrijk te zijn voor de Tour, maar we werken nu aan een alternatief plan zodat ik de Tour kan volgen en contact kan maken met vrienden en teamgenoten van ons kantoor en onze boerderij in Tennessee. Ik kijk ernaar uit om volgende zomer terug te keren naar de Tour!'

Lemond heeft door drie eindzeges een goede band met de Tour de France, maar hij presteerde nog veel meer in zijn imposante wielerloopbaan. Zo eindigde hij in 1985 als derde in de Giro d'Italia en werd hij in '84 en '85 al derde en tweede in de Tour, voordat hij in 1986 voor het eerst het geel naar Parijs bracht. Lemond won de Tour ook nog in '89 en '90. Verder werd hij twee keer wereldkampioen en eindigde hij op het podium in Milaan-Sanremo, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws