Van Aert en Hayter komen elkaar mogelijk ook tegen in de Tour: 'Hebben hetzelfde profiel' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert en Hayter komen elkaar mogelijk ook tegen in de Tour: 'Hebben hetzelfde profiel'

Van Aert en Hayter komen elkaar mogelijk ook tegen in de Tour: 'Hebben hetzelfde profiel'

Wout van Aert en Ethan Hayter werden zondag één en twee in de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné en het zou zomaar kunnen dat we de twee dit jaar vaker zien battelen om de zeges. Van Aert gaat namens Jumbo-Visma sowieso naar de Tour de France en Hayter wordt genoemd als mogelijk pion voor INEOS Grenadiers.

Voor de start van de tweede etappe in de Dauphiné stopte Van Aert voor een interviewtje bij Cycling Pro. Ook Hayter kwam daarin ter sprake. 'Hij is een supersterke renner, die op veel parcoursen kan overleven en op het einde een rappe sprint heeft. Ik heb hem vorig jaar in de Tour of Britain leren kennen, daar hebben we wat mooie battles uitgevochten. Hij is moeilijk te kloppen na een lastige etappe. We hebben hetzelfde profiel als renner, dat is zeker', aldus Van Aert.

De Belg van Jumbo-Visma lijkt nog wel de overhand te hebben, maar met veel hoogtemeters in de Dauphiné-ritten, kan Hayter weleens zijn slag gaan slaan. 'We moeten klaar zijn voor aanvallen van anderen op de gele trui', zo zegt de klassementsleider. 'Ik weet vrij zeker dat het laatste weekend te zwaar gaat zijn voor mij. Ik heb mezelf voorbereid op de sprints en de tijdrit, en niet zozeer op de bergen. Ik weet dus dat ik de trui ga verliezen, en het wordt al moeilijk genoeg om het geel tot het slotweekend te behouden.'

Krijgt man in vorm Hayter een kans van INEOS in de Tour?

Van Aert kunnen allemaal goed een berg over, ze kunnen allebei sprinten en Hayter bewees al dat hij ook in de tijdrit heel sterk is. Toch ziet Hayter zelf nog niet meteen een bedreiging voor Van Aert. 'Ik denk niet dat ik beter ben dan hem bergop. Hij heeft vorig jaar een Touretappe gewonnen over de Mont Ventoux.' Toch zou hij de strijd graag aangaan, als INEOS in de Tour kiest voor Hayter, wat nog allerminst zeker is. 'Ik weet het nog niet, maar het zou heel mooi zijn. Ik heb de Tour de France altijd al willen rijden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws