Wielrennen op TV 10 maart 2021 | Tirreno, Parijs-Nice en vrouwen op TT-circuit Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 10 maart 2021 | Tirreno, Parijs-Nice en vrouwen op TT-circuit

Wielrennen op TV 10 maart 2021 | Tirreno, Parijs-Nice en vrouwen op TT-circuit

Drie dagen konden we al genieten van Parijs-Nice, maar vanaf woensdag wordt het echt druk om alles bij te houden. De Tirreno-Adriatico start woensdag met een rit voor de sprinters en in Nederland beginnen de vrouwen in de Health Ageing Tour aan drie dagen koers. In de Leiderstrui zocht voor u uit waar alle wedstrijden te volgen zijn.

In Parijs-Nice staat tijdens de vierde etappe een pittige rit te wachten, met voor het eerst aankomst bergop op een col van de eerste categorie. Primoz Roglic deed in de tijdrit op dinsdag goede zaken voor het klassement en hoopt op woensdag het geel over te nemen van de Zwitser Stefan Bissegger. De 22-jarige renner van EF Education-NIPPO won dinsdag de tijdrit over veertien kilometer, door Rémi Cavagna van Deceuninck-Quick-Step met een miniem verschil voor te blijven.

In Italië staat een nog indrukwekkender deelnemersveld aan de start dan in Parijs-Nice. In de Tirreno-Adriatico hopen de toppers van de Strade Bianche van afgelopen zaterdag, weer hun goede benen te tonen. Onder andere Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Julian Alaphilippe, Egan Bernal en Tadej Pogacar staan met ambities aan de start. De eerste rit lijkt er één voor de sprinters, waar Caleb Ewan en Tim Merlier onlangs al aantoonden een wedstrijd af te kunnen maken.

Woensdag is ook de start van de Healthy Ageing Tour voor vrouwen. De driedaagse rittenkoers door Nederland kent met Amy Pieters, Lorena Wiebes en Kirsten Wild de nodige Nederlandse toppers aan de start. Ellen van Dijk doet ook mee en is drievoudig winnares (2013, 2016, 2017) van deze koers. De eerste etappe wordt volledig gereden over het TT-circuit in Assen.

TV en tijden 10 maart 2021

Voor Parijs-Nice kunt u morgen vanaf 14.45 uur live terecht bij Sporza op Eén. Eurosport geeft op haar hoofdkanaal de voorkeur aan de Tirreno-Adriatico, maar op Eurosport 2 en de Eurosport Player heten zij u vanaf 14.15 uur van harte welkom om de koers live te volgen. De renners starten om 11.20 uur en eindigen de wedstrijd rond 16.00 uur.

Zoals gezegd is Eurosport er op haar hoofdkanaal vanaf 13.30 uur live bij voor de eerste etappe van de Tirreno-Adriatico. De start is om 12.30 uur en de verwachte aankomsttijd ligt rond 16.15 uur.

In de Healthy Ageing Tour starten de rensters om 10.00 uur, om rond de klok van 13.00 uur te finishen. Op de Eurosport Player kun je de wedstrijd vanaf 12.00 uur live volgen. Om 16.15 uur kun je je op de hoofdzender van Eurosport terecht voor een herhaling van de etappe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws