Groenewegen en Jakobsen gaan de strijd met elkaar aan in vele sprintkansen Ronde van Hongarije Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen en Jakobsen gaan de strijd met elkaar aan in vele sprintkansen Ronde van Hongarije

Groenewegen en Jakobsen gaan de strijd met elkaar aan in vele sprintkansen Ronde van Hongarije

Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen staan aan de start van de Ronde van Hongarije. De vijfdaagse rittenkoers begint op woensdag 11 mei en trekt veel topsprinters, die niet in de Giro d'Italia actief zijn.

Groenewegen heeft een maandje niet gekoerst. Zijn laatste wedstrijd was de Scheldeprijs op 6 april, waarin hij niet finishte. Hij reed verder Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem en de Minerva Classic Brugge-De Panne. In die laatste wedstrijd werd hij tweede. Als rittenkoersen werkte hij de Saudi Tour, de UAE Tour en Parijs-Nice af. In de Saudi Tour won hij twee ritten, maar in de UAE Tour wilde het niet zo vlotten. In Parijs-Nice moest hij na vier dagen ziek opgeven.

In de Ronde van Hongarije krijgt Groenewegen met Luka Mezgec, Cameron Meyer, Amund Grøndahl Jansen, Alexandre Balmer en Jack Bauer een ijzersterke sprinttrein mee. Team BikeExchange-Jayco denkt dat vier van de vijf etappes in sprints uitmonden, waardoor er vol voor Groenewegen wordt gereden. 'Ik heb een kleine break gehad en heb me daarna voorbereid op het volgende blok wedstrijden. Het doel is om een etappe te winnen. Ik voel me goed en we hebben een sterke ploeg in deze wedstrijd. Ik ben er klaar voor', zo vertelt hij in een persbericht.

Tekst gaat verder onder de foto

Groenewegen en Jakobsen gaan de strijd met elkaar aan in vele sprintkansen Ronde van Hongarije

Jakobsen krijgt Sénéchal als leadout

Voor Jakobsen was de Scheldeprijs ook de laatste wedstrijd van 2022. Ook hij reed Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem en debuteerde in Milaan-Sanremo, waardoor hij Brugge-De Panne miste. Ook hij was actief in Parijs-Nice en werd daar ziekjes en ook hij reed in de eerste twee maanden van dit jaar al twee rittenkoersen. In de Ronde van Valencia en de Ronde van de Algarve was het beide keren twee keer raak. Hij won tevens Kuurne-Brussel-Kuurne.

Jakobsen krijgt ook een sterke ploeg mee, met Tim Declercq, Iljo Keisse, Florian Sénéchal, Stijn Steels en neo-pro Stan Van Tricht aan boord. Sportief directeur Wilfried Peeters is in een persbericht vol vertrouwen dat Quick Step-Alpha Vinyl het goed gaat doen. 'We willen vechten voor goede resultaten in een wedstrijd die we voor het eerst doen als ploeg. Er zijn meerdere kansen voor een sprint, dus daar gaan we voor met Fabio. Florian zal zijn meest belangrijke leadout zijn.'

Tekst gaat verder onder de foto

Groenewegen en Jakobsen gaan de strijd met elkaar aan in vele sprintkansen Ronde van Hongarije

Meer topsprinters in Hongarije

Groenewegen en Jakobsen zullen in de Ronde van Hongarije hun borst kunnen natmaken, want er staan meer goede sprinters op de startlijst. INEOS Grenadiers komt met Elia Viviani op de proppen en bij Jumbo-Visma wordt in principe gerekend op de jonge Olav Kooij. Met Max Kanter (Movistar) en Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) staan er nog meer rappe mannen van formaat aan de start.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws