Wielrennen op TV 11 oktober 2022 | Zes WorldTour-teams aan de start van Aziatische achtdaagse! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 11 oktober 2022 | Zes WorldTour-teams aan de start van Aziatische achtdaagse!

Wielrennen op TV 11 oktober 2022 | Zes WorldTour-teams aan de start van Aziatische achtdaagse!

Na een bomvol weekend met spectaculaire gebeurtenissen en een koersloze maandag staat er op dinsdag 11 oktober één noemenswaardige wielerwedstrijd op het menu. In Maleisië gaat de Tour de Langkawi namelijk van start. In de Leiderstrui vertelt u waar en hoe laat u kunt inschakelen om de openingsrit te volgen.

TV en tijden etappe 1 Tour de Langkawi 2022

Langkawi is een uit 99 eilanden bestaande eilandengroep die onderdeel uitmaakt van Maleisië. Sinds 1996 wordt er een meerdaagse wielerkoers georganiseerd. De kwaliteit van het deelnemersveld is iedere editie enorm verschillend. Zo stond er bij de laatste editie in 2020 (wegens corona werd de koers niet verreden in 2021) slechts één WorldTour-team aan de start. Dit jaar zijn dat er echter zes!

Het is misschien niet geheel verrassend dat het merendeel van de ingeschreven WorldTour-teams zich in de onderste regionen bevinden van de UCI Team Ranking. Zo zien we dat onder andere Cofidis, Lotto-Soudal en EF Education-EasyPost acte de présence gaan geven. Het ziet er met name voor de Belgische ploeg steeds slechter uit naarmate het einde van het seizoen in zicht komt. Arkéa is immers verder uitgelopen op Lotto-Soudal. Uit de berekening van een fanatieke fan blijkt dat het vrijwel onmogelijk is voor de Lotto-formatie om hun achterstand nog te repareren.

In Langkawi zijn er nog enkele UCI-punten te verdienen. Dat zou wel eens een smakelijke koers op kunnen leveren. De eerste etappe van de Tour de Langkawi kent het bekende Kuala Lumpur als startplaats. Gefinisht wordt er in de eerste rit na 157 kilometer in Kuala Pilah. De rit lijkt een kolfje naar de hand van de sprinters. We kijken dan naar mannen als Sebastian Molano en Max Kanter. Het is in Langkawi zes uur later dan in Nederland. Zodoende wordt de koers vanaf 9.00 uur al live uitgezonden op Eurosport. De digitale Eurosport Player zendt de openingsrit ook vanaf 9.00 uur live uit.

Lotto-Soudal lijkt zo goed als zeker gedegradeerd uit de WorldTour


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws