Movistar ontloopt degradatie en wil doorpakken met sponsor, Rodríguez én komst Gaviria en Guerreiro Wielrennen
Wielrennen

Movistar ontloopt degradatie en wil doorpakken met sponsor, Rodríguez én komst Gaviria en Guerreiro

Movistar ontloopt degradatie en wil doorpakken met sponsor, Rodríguez én komst Gaviria en Guerreiro

Team Movistar moest lange tijd strijden tegen degradatie, maar de Spaanse ploeg lijkt aan het slot van het seizoen aan de goede kant van de streep te eindigen. Ploegbaas Eusebio Unzué is trots op het lijfsbehoud en hint naar extra steun in de toekomst voor de ploeg.

Unzué vertelt aan Radio COPE over zijn blijdschap dat de degradatiestrijd achter hem ligt. 'Theoretisch gezien zijn er meer punten te behalen dan dat de negentiende ploeg achterstand heeft op ons, dus het is nog mogelijk om te degraderen. Maar dat wij geen punten meer zouden verdienen is bijna onmogelijk. We hopen het seizoen goed af te sluiten met races in Italië en Langkawi en dat we de stress om de punten kunnen vergeten.' Team Movistar staat dankzij een sterke Vuelta nu dertiende in het WorldTour-klassement, met zo'n 1400 punten voorsprong op de degradatiezone.

'In de laatste 25 dagen, van het einde van de Vuelta en andere races, draaide het om zoveel mogelijk punten sprokkelen, maar we moesten ook de stress weerstaan. Gelukkig zagen we de beste versie van Enric Mas in de Vuelta, want hij had veel pech eerder in het seizoen met drie crashes, die zorgden voor een gebrek aan zelfvertrouwen', aldus Unzué. Mas sloot de Vuelta af als tweede, achter winnaar Remco Evenepoel. Het was de derde keer dat Mas deze positie bekleedde in het eindklassement van de Ronde van Spanje.

'Zouden verheugd zijn met komst Carlos Rodríguez'

Unzué denkt hardop na over de toekomst, waar de Spanjaard hoopt dat er nieuwe sponsoren de ploeg komen versterken. 'We hopen op een tweede sponsor die ons kan helpen om ons team intact te houden en nieuwe versterkingen kan inluiden.' Unzué wil nog een aantal nieuwe gezichten verwelkomen bij Movistar. 'We zijn in de markt en we hebben een aantal renners die we zullen presenteren in een paar dagen. Het zullen geen grote namen zijn, want er is niet veel mogelijk op de markt. Richard Carapaz was een gemiste kans.'

De Spaanse ploegbaas reageerde op de geruchten dat Carlos Rodríguez het team zou komen versterken in 2024. 'Zijn contract loopt af na volgend seizoen. Hij zal op de markt komen. Wij zouden verheugd zijn met zijn komst. Hij is onderdeel van een groep renners die de toekomst van het Spaanse wielrennen veilig stelt.' Ook de komst van Fernando Gaviria - die in dat geval overkomt van UAE-Team Emirates - zou volgens La Gazzetta dello Sport in kannen en kruiken zijn. Velonews stelt dat Ruben Guerreiro de overstap gaat maken van EF Education-EasyPost naar de Spaanse ploeg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws