Wielrennen op TV 14 mei 2022 | Van der Poel-etappe in Giro, en nog veel meer koers! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 14 mei 2022 | Van der Poel-etappe in Giro, en nog veel meer koers!

Wielrennen op TV 14 mei 2022 | Van der Poel-etappe in Giro, en nog veel meer koers!

De Giro d'Italia gaat zaterdag 14 mei verder met een etappe die op het lijf lijkt geschreven van Mathieu van der Poel. Weet hij zijn tweede Giro-etappe te winnen? Verder is er nog veel meer koers. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te zien is!

TV en tijden etappe 8 Giro d'Italia 2022

Van der Poel kondigde na het verliezen van zijn roze trui in de Etna-etappe aan dat hij nog meer etappes wilde winnen; zaterdag wacht hem alvast een uitgelezen kans in een etappe die hem op het lijf geschreven is. Etappe acht van de Giro start én finisht in Napoli en kent meerdere korte venijnige klimmetjes. Het past alleszins perfect bij de kwaliteiten van Van der Poel. Kiest hij voor de aanval? Of mikt hij op een sprint van een uitgedund peloton?

Het peloton begint om 13.40 uur aan de etappe. De winnaar zien we vervolgens rond 17.15 uur aan de finish in Napoli. Van de etappe hoeft u niets te missen, daar Eurosport er vanaf 13.25 uur live bij is. Dat zal zijn op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Verder verzorgt In de Leiderstrui een liveblog, waarin u alle belangrijke koersmomenten meekrijgt!

TV en tijden etappe 4 Ronde van Hongarije 2022

Na drie massasprints lijkt daar zaterdag in Hongarije een vierde bij te komen, althans de kans is groot. Het parcours van de vierde etappe kent namelijk wat meer hoogtemeters dan de voorgaande dagen, maar alsnog mag het voor de meeste sprinters geen probleem zijn. Wint Fabio Jakobsen zijn derde op rij?

De etappe begint om 13.40 uur, waarna de aankomst rond 17.45 uur wordt verwacht. Voor het volgen van de koers heeft u een abonnement op de Eurosport Player nodig. Daar wordt de vierde etappe vanaf 16.00 uur uitgezonden.

TV en tijden etappe 2 Itzulia Women 2022

Na de lastige openingsetappe – die gewonnen werd door Demi Vollering – belooft de tweede dag van de Ronde van Baskenland voor vrouwen, oftewel Itzulia Women, nog zwaarder te worden. Het gaat de hele dag op en af en in de finale zal een tweetrapsraket de koers waarschijnlijk doen ontploffen. Mochten er daarna nog meerdere vrouwen op kop liggen, dan mogen ze het uitvechten op de hellende aankomststrook. De tweede etappe kunt u volgen op de Eurosport Player vanaf 12.30 uur tot en met de finish, die rond de klok van 13.30 uur zal zijn.

TV en tijden GP Morbihan 2022 (mannen en vrouwen)

In Frankrijk staat de Grand Prix du Morbihan voor zowel de mannen als de vrouwen op het programma. De koers kan omschreven worden als een slopende heuvelkoers. U kunt het volgen via de Eurosport Player. De uitzending van de vrouwenkoers begint om 10.40 uur. De finish zal rond 12.00 uur zijn. Vervolgens brengt Eurosport om 15.15 uur beelden van de mannen, die omstreeks 17.00 uur aan zullen komen in Morbihan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws