Wielrennen op TV 16 april 2022 | Vrouwen trappen Parijs-Roubaix-weekend af! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 16 april 2022 | Vrouwen trappen Parijs-Roubaix-weekend af!

Wielrennen op TV 16 april 2022 | Vrouwen trappen Parijs-Roubaix-weekend af!

De wielerliefhebber mag genieten van een vol weekend Franse keien! Waar de mannen zondag aan bod komen, trappen de vrouwen het Parijs-Roubaix-weekend zaterdag 16 april af. En er is nog veel meer. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer u moet inschakelen!

TV en tijden Parijs-Roubaix vrouwen 2022

De eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen was vorig jaar meteen een gedenkwaardige door de regen, die voor loodzware en chaotische koersomstandigheden zorgde. Dit jaar hebben de vrouwen mazzel met droge omstandigheden en een temperatuur die richting de 20 graden gaat; het wordt dus stofhappen! Wie volgt Lizzie Deignan – die vanwege een zwangerschap afwezig is – op? Marianne Vos alvast niet door een positieve coronatest, maar wie dan? Chantal van den Broek-Blaak, Ellen van Dijk en Lotte Kopecky zijn slechts een kleine greep uit de reeks van kanshebsters.

De tweede vrouweneditie van Parijs-Roubaix wordt 12.25 uur opgang geschoten, waarna er omstreeks 15.52 uur gefinisht wordt. U kunt een groot deel van de koers live volgen. Eurosport schakelt namelijk om 13.15 uur al in op de Eurosport Player; op Eurosport 1 begint de uitzending 13.45 uur. Uiteraard kunt u ook terecht bij de Sporza. Daar kunt u vanaf 13.30 uur terecht op zender Eén. Verder komt de NOS vanaf 13.18 uur met een livestream op NOS.nl. En uiteraard kunt u de koers ook van start tot finish volgen in de liveblog van In de Leiderstrui!

Lees ook

TV en tijden etappe 7 Ronde van Turkije 2022                       

De zevende etappe van de Ronde van Turkije is ruim 130 kilometer lang en kent verschillende beklimmingen onderweg. De top van de laatste klim, die in verschillende trapjes gaat, ligt op 24 kilometer van de finish in Tekirdağ. Al met al is het een interessante dag voor de vluchters, of voor ploegen die de sprinters op de laatste beklimmingen willen lossen. Het kan echter ook zomaar een massasprint worden, gezien de vlakke finale en het feit dat de sterkste ploegen nagenoeg allemaal over een sterke sprinter beschikken.

De etappe begint om 10.05 Nederlandse tijd en de finish wordt tussen 13.20-13.50 uur verwacht. U kunt het vanaf 12.00 uur live volgen bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

Lees ook

TV en tijden Tour du Jura Cycliste 2022

In Frankrijk wordt de eendagskoers Tour du Jura Cycliste verreden. De wedstrijd van ongeveer 170 kilometer voert over geaccidenteerd terrein. Vier WorldTour-formaties staan aan het vertrek, waaronder de drie Franse en Lotto Soudal. De aankomst wordt tussen 14.18-14.31 uur verwacht. Als u een abonnement hebt op de Eurosport Player, dan kunt u vanaf 11.55 uur daar de koers live volgen. Heeft u geen abonnement, dan kunt u het koersverloop teruglezen in het verslag van In de Leiderstrui.

TV en tijden Arno Wallaard Memorial 2022

Op een lager niveau wordt in Nederland de Arno Wallaard Memorial verreden. De naam van de 1.2 koers is een eerbetoon aan Arno Wallaard, die in 2006 op 26-jarige leeftijd overleed. Hij was destijds wielrenner bij het toenmalige Skil-Shimano (voorloper Team DSM). Op de startlijst voeren de Nederlandse continentale ploegen de boventoon. U kunt deze koers vanaf 16.15 uur live volgen bij Eurosport, dat de uitzending brengt op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Ook RTV Utrecht zendt de koers uit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws