Wielrennen op TV 16 september 2022 | Luxemburg, Slowakije en Vlaanderen vrijdag decor van koers Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 16 september 2022 | Luxemburg, Slowakije en Vlaanderen vrijdag decor van koers

Wielrennen op TV 16 september 2022 | Luxemburg, Slowakije en Vlaanderen vrijdag decor van koers

Het houdt deze week niet op met de koers; vrijdag 16 september kunt u weer genieten van koers op drie fronten. In Vlaanderen wacht een sprintersbal in het Kampioenschap van Vlaanderen. De tijdritfietsen worden in Luxemburg van stal gehaald én in Slowakije trekt het peloton opnieuw de heuvels in. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te zien is!

TV en tijden Kampioenschap van Vlaanderen 2022

Het Kampioenschap van Vlaanderen is vaak een feest voor de sprinters, die dit jaar ook massaal present zijn. Het parcours is alvast geen obstakel voor de rappe mannen. Wel kan de wind in deze koers een rol spelen. Met topsprinters Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Caleb Ewan en Tim Merlier aan de start zal de organisatie alvast gelukkig zijn.

Om 13.00 uur starten de renners om vervolgens rond 17.30 uur aan te komen in Koolskamp. U kunt de koers live volgen bij Sporza dat vanaf 15.45 uur uitzendt op Eén. Eurosport zendt de wedstrijd enkel uit op de Eurosport Player, ook vanaf 15.45 uur. In de Leiderstrui zorgt vanzelfsprekend voor een wedstrijdverslag.

TV en tijden etappe 4 Ronde van Luxemburg 2022

In de Ronde van Luxemburg staat op dag vier een tijdrit op het programma. Deze start en finisht in Remich en is 26,1 kilometer lang. De tijdrit is zeker niet makkelijk met twee venijnige klimmetjes onderweg. De eerste – en de lastigste – volgt kort na de start en is 1,6 kilometer aan 8,8 procent. Het tweede klimmetje is 2,1 kilometer aan vijf procent gemiddeld. Valentin Madouas voert het klassement aan met een voorsprong van zeven seconden op de Nederlander Sjoerd Bax. Het zou echter zomaar nummer zeven Benjamin Thomas kunnen zijn die na de tijdrit aan de leiding staat. De renner van Cofidis staat op twaalf seconden en is op papier de beste tijdrijder van de top tien.

U volgt de Ronde van Luxemburg bij Eurosport. De sportzender schakelt 13.45 uur in op Eurosport 1 en de Eurosport Player. De laatste renner wordt tegen de klok van 16.00 uur aan de aankomst verwacht.

TV en tijden etappe 3 Ronde van Slowakije 2022

Na de knappe zege van Jumbo-Visma-talent Archie Ryan trekt de Ronde van Slowakije vrijdag opnieuw de heuvels in. Het gaat vrijwel de hele rit op en af. Enkel de finale is – in vergelijking met etappe 2 – wat makkelijker. Kan Jumbo-Visma het leider Josef Cerny lastig maken? Vanaf 16.00 uur volgt u het live bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player. De aankomst is omstreeks 17.30 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws