Wynants jubelt na zege Ryan: 'Kampte de voorbije seizoenen veel met blessureleed' Wielrennen
Wielrennen

Wynants jubelt na zege Ryan: 'Kampte de voorbije seizoenen veel met blessureleed'

Wynants jubelt na zege Ryan: 'Kampte de voorbije seizoenen veel met blessureleed'

Archie Ryan verraste donderdag in de Ronde van Slowakije met zijn eerste profzege. De renner van het Jumbo-Visma Development Team was op een slotklimmetje over kasseien sterker dan profs als Mauri Vansevanant en Diego Rosa.

De tweede etappe van de Ronde van Slowakije was de eerste van twee lastige ritten door het middengebergte. 'Het was superzwaar vandaag', vertelt Ryan in het flashinterview. 'De ploeg reed voortreffelijk, waardoor ik het gelukkig wat makkelijker had. Veel ploegen maakten de koers zwaar om de gele trui (Ethan Vernon, red.) te lossen. Het was lastig.'

De aankomst lag op een hellende kasseistrook, die ook deel uitmaakte van de voorlaatste klim. 'Ik ben niet iemand van de kasseistroken', doet de pocketklimmer van 1,73 meter geen verrassende uitspraak. Toch weerhield het hem niet om de zege te pakken. 'Het was echter heel lastig, wat mij goed ligt, net zo als de steilte. De jongens brachten mij in een goede positie. Het is allemaal aan hen te danken', doet Ryan zichzelf wat te kort. De 20-jarige steeg door zijn overwinning naar de vijfde plek in het klassement, waarin Josef Cerny aan de leiding gaat. Ryan werd recent vierde in de prestigieuze beloftenkoers Tour de l'Avenir.

Wynants: 'Een dikke pluim voor onze jongens'

Ploegleider Maarten Wynants toonde zich op de ploegsite erg gelukkig met de zege van zijn pupil. 'Als je kijkt waar Archie vandaan komt, is dit een erg knappe overwinning. De afgelopen seizoenen had hij veel te maken met blessureleed. De laatste weken zagen we al dat hij goed in vorm was en deze overwinning is een mooie bevestiging daarvan.'

In de kleinere koersen (lees: geen WorldTour-niveau) rijdt Jumbo-Vism vaak met een ploeg bestaande uit renners van zowel de hoofdmacht als de opleidingsploeg. Dat werpt zijn vruchten af. 'Dat is een hele bewuste keuze, om op die manier de jongens ervaring te laten opdoen. Als ze dan ook nog de kansen grijpen en het afmaken, is dat super. Een dikke pluim voor onze jongens', besluit Wynants.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws