Wielrennen op TV 18 september 2022 | Na een vroege WK-ochtend nog sprintkoers en cross in middag Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 18 september 2022 | Na een vroege WK-ochtend nog sprintkoers en cross in middag

Wielrennen op TV 18 september 2022 | Na een vroege WK-ochtend nog sprintkoers en cross in middag

We gaan eraan beginnen! Op zondag 18 september brandt het wielerspektakel los in Australië, met in de nacht van zaterdag op zondag de individuele tijdrit bij de mannen. Als we de slaap daarna uit de ogen hebben gewreven, kunnen we op de bank in de middag ook nog kijken naar andere koers. In de Leiderstrui zet hier op een rijtje waar en hoe laat je moet inschakelen.

TV en tijden WK tijdrijden mannen en vrouwen 2022

Het WK wielrennen wordt dit jaar georganiseerd aan de andere kant van de wereld. Dat is hartstikke leuk voor de mondialisering van de sport, voor de renners die er rijden en voor het aanwezige publiek, maar de wielerfans uit Nederland en België komen bedrogen uit. Zij moeten de wekker zetten, willen ze iets kunnen zien van het spektakel.

De individuele tijdritten bij de vrouwen en de mannen worden midden in de nacht afgewerkt. Voor de vrouwen kun je misschien nog op blijven, daar de eerste renster om 01.35 uur van het startpodium rolt. De finish van de laatste wordt echter pas om 04.45 uur verwacht. Voor de mannen kun je de wekker misschien wel zetten. De eerste begint er om 05.40 uur aan en de finish van de laatste deelnemer wordt verwacht rond 09.00 uur.

Beide tijdritten zijn te volgen via Eurosport, de NOS en Sporza. De NOS (NPO 1) schakelt bij de vrouwen vanaf 01.30 uur in, Eurosport 1 en Sporza (Eén) zijn er vanaf 03.00 uur bij. Bij de mannen beginnen Eurosport en de NOS om 05.30 uur met de uitzending, Sporza om 07.00 uur.

TV en tijden Gooikse Pijl 2022

Wederom sprinten in België? Het zou zomaar kunnen. De najaarsklassiekers bij onze zuiderburen kennen vaak een bekend einde. Bij het Kampioenschap van Vlaanderen won Fabio Jakobsen en de Primus Classic was voor Jordi Meeus. In de Gooikse Pijl worden er best wat hoogtemeters verteerd, maar de rappe mannen moeten toch in staat worden geacht om te sprinten in de straten van Gooik.

De Gooikse Pijl wordt zondag alleen uitgezonden via Proximus in België. Slecht nieuws voor de Nederlandse wielerfans, die even moet wachten op het wedstrijdverslag van In de Leiderstrui.

TV en tijden Grand Prix d'Isbergues

Naast Australië en België wordt er zondag ook gekoerst in Frankrijk. De 1.1-eendagskoers Grand Prix d'Isbergues is vrij stevig bezet, vooral door mannen uit eigen land. Arnaud Démare, Bryan Coquard en Clément Venturini rijden een thuiswedstrijd, maar de organisatie zal ook zeker uitkijken naar de komst van Caleb Ewan (Lotto Soudal), Greg Van Avermaet (AG2R) en Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck).

Livebeelden zijn er helaas niet van de koers, tenminste niet in Nederland en België. In Frankrijk wordt het wel uitgezonden, dus moeten we online op zoek naar een goede stream. Mocht je daar geen trek in hebben, dan vind je na de finish het verslag op de website van In de Leiderstrui.

TV en tijden Exact Cross Kruibeke

Veldrijden! Ja hoor! De eerste cross werd eigenlijk al op zaterdag gereden in Mechelen, maar de echte veldritkalender start officieel op zondag 18 september. Dan komen de dames en heren uit het veldrijden samen in Kruibeke, waar de de eerste Exact Cross gereden worden. Wie tonen er al goede benen, zo vroeg in het seizoen?

Live beelden van de cross vind je via Proximus (VTM) en via Eurosport. In België beginnen ze uitzending om 16.00 uur, Eurosport begint om 16.15 uur met de cross voor vrouwen, via Eurosport 1 en de Eurosport Player. De heren zijn om 17.30 uur aan de beurt bij de beide kanalen van Eurosport. Proximus trekt de uitzending door tot en met de klok van 19.00 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws