Wielrennen op TV 20 mei 2022 | Kansen op ritsucces voor Van der Poel, Vos en Vollering Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 20 mei 2022 | Kansen op ritsucces voor Van der Poel, Vos en Vollering

Wielrennen op TV 20 mei 2022 | Kansen op ritsucces voor Van der Poel, Vos en Vollering

Vrijdag 20 mei staat er weer een mooie dag koers op het programma! In de Giro d'Italia kan het wel eens een dag worden voor Mathieu van der Poel, terwijl de vrouwen in de Ronde van Burgos en in de Veenendaal-Veenendaal Classic twee mooie wedstrijden krijgen voorgeschoteld. In de Leiderstrui vertelt u meer over waar en hoe laat u kunt inschakelen.

TV en tijden etappe 13 Giro d’Italia 2022

Vrijdag is het tijd voor een korte rit in de Giro d’Italia, want de renners moeten slechts 150 kilometer overbruggen. Daarin ligt de zwaarte voornamelijk aan het begin van het parcours, wanneer de Colle di Nava (11,1 kilometer, aan 6,1 procent) moet worden bedwongen. Daarna volgt een lange afdaling, voordat het slot van de etappe weer wat omhoog loopt. De slotkilometer stijgt met een gemiddelde van 2,5 procent, dus het kan wel eens voor de sterke klimmers zijn op vrijdag.

De start van de dertiende etappe is om 13.30 uur, waarna de renners rond 17.15 uur aan de finish worden verwacht. U kunt de gehele etappe zoals elke dag live volgen op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Zij zijn er al vanaf 13.10 uur live bij. In de Leiderstrui verzorgt van start tot finish een liveblog en komt na afloop van de etappe met een uitgebreid wedstrijdverslag op de website.

TV en tijden etappe 2 Ronde van Burgos 2022

In de Ronde van Burgos voor vrouwen staat er vrijdag een lastig ritje op het programma. Over 128 kilometer staan er twee colletjes van de derde categorie te wachten, al lopen de stijgingspercentages nooit heel hoog op. Op vijf kilometer van de meet staat vervolgens nog een kort klimmetje (800 meter, aan zes procent) te wachten. Dat lijkt de laatste kans om nog een flinke punch uit de benen te toveren.

De rensters staan om 12.26 uur aan het vertrek en worden tussen 15.35 en 15.55 uur aan de finish verwacht. De finale van de koers kunt u live volgen via Eurosport, maar u bent daarin afhankelijk van een abonnement op de Eurosport Player. Daar schakelen ze vanaf 14.30 uur live in en zijn ze er tot het eind van de etappe bij. Bent u niet in staat om te kijken, dan komt In de Leiderstrui na afloop van de etappe met een wedstrijdverslag.

TV en tijden Veenendaal-Veenendaal Classic 2022

In de Veenendaal-Veenendaal Classic is het op vrijdag eerste de beurt aan de vrouwen, voordat de mannen op zaterdag hun koers afwerken. Het parcours van de vrouwen kent in totaal 140 kilometer, waarin een aantal lokale ronden worden verreden. Daarin zijn de Grebbeberg (600 meter, aan 5,2 procent) en de Paardenveld (600 meter, aan 4,2 procent) de scherprechters.

De rensters beginnen om 12.00 uur aan hun wedstrijd en worden rond 16.00 uur aan de finish verwacht. De koers is helaas niet live op televisie te zien, maar u kunt op onze site na afloop een wedstrijdverslag verwachten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws