Wielrennen op TV 21 maart 2021 | Italië en België decor voor deze twee vrouwenkoersen Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 21 maart 2021 | Italië en België decor voor deze twee vrouwenkoersen

Wielrennen op TV 21 maart 2021 | Italië en België decor voor deze twee vrouwenkoersen

Zaterdag hebben we kunnen genieten van Milaan-Sanremo met Jasper Stuyven als winnaar. Op 21 maart gaan we hele andere wedstrijden zien. Zo starten de vrouwen in twee verschillende koersen. De ene koers gaat zich afspelen in Italië waar de vrouwen gaan strijden om de Trofeo Alfredo Binda en de andere koers is de Omloop van de Westhoek in België. In de Leiderstrui geeft aan waar je kunt kijken!

TV en tijden Trofeo Alfredo Binda

Twee jaar geleden was de laatste keer dat de Trofeo Alfredo Binda werd verreden. Door het coronavirus kon de koers vorig jaar niet doorgaan. De laatste winnares was de Nederlandse Marianne Vos, die dat deed in de oranje kleuren van haar toenmalige team CCC-Liv. Ook nu zien we Vos weer terug in de Italiaanse wedstrijd, maar ditmaal in de kleuren van Team Jumbo-Visma. Naast Vos zien we ook Chantal van den Broek-Blaak op het startformulier staan. Zij is één van de favorieten voor de eindzege.

De 142 kilometer-lange koers gaat van Cocquio Trevisago naar Cittiglio door het landschap van Lombardije. De vrouwen starten rond de klok van 12.10 uur en zullen ongeveer om 16.00 de finishstreep passeren. De koers is live te volgen op Eurosport 2 vanaf 14.30 uur. Ook via de betaalde Eurosport Player kun je de koers aanschouwen.

TV en tijden Omloop van de Westhoek

De andere vrouwenkoers gaat verreden worden over de Belgische wegen. Voor de laatste winnares van deze koers moeten we maar liefst drie jaar terug in de tijd. Door weersomstandigheden kon de koers in 2019 niet doorgaan en in 2020 lag het coronavirus in de weg. De laatste winnares was overigens Nederlander Floortje Mackaij. In de koers zullen we twee landenteams zien, namelijk België en Nederland. De grootste topper in het Nederlandse team is Lorena Wiebes. Aan de kant van België zien we onder andere Lotte Kopecky. Ook Amy Pieters en Jolien D'Hoore komen in actie, maar die doen dat gewoon in het shirt van hun eigen team.

De vrouwen starten om 14.00 uur in Eernegem en zullen ongeveer om 17.30 finishen in Ichtegem. De 132 kilometer lange koers is live te volgen op de livestream van Focus-WTV. Zij zullen vanaf 15.30 uur inschakelen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws