Wielrennen op TV 24 april 2022 | La Doyenne: 's ochtends de vrouwen, 's middags de mannen! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 24 april 2022 | La Doyenne: 's ochtends de vrouwen, 's middags de mannen!

Wielrennen op TV 24 april 2022 | La Doyenne: 's ochtends de vrouwen, 's middags de mannen!

Daar is 'ie dan: La Doyenne! Met Luik-Bastenaken-Luik zijn we alweer aanbeland bij de laatste voorjaarsklassieker van dit seizoen. Bij zowel de mannen- als de vrouwenrace zal er met een heleboel toppers gevochten gaan worden om de winst van dit prachtige Monument. Een wedstrijd die je niet mag missen, dus ging In de Leiderstrui voor je op zoek naar de TV-informatie!

TV en tijden Luik-Bastenaken-Luik 2022 (vrouwen)

Allereerst is het de beurt aan de vrouwen. Zij mogen ruim 140 kilometer gaan bikkelen over de Waalse wegen, die er niet altijd even best bij liggen. Onze redacteur Tom verklapte het al in zijn column: de dames moeten ook zondag vroeg uit de veren. Gestart wordt er namelijk al om 8.40 uur! Voor de wielerfans brengt dat echter mooi nieuws met zich mee, daar zij zich enkele uren later al voor de buis kunnen kluisteren.

Vanaf 11.25 uur kan er afgestemd worden op Sporza, dat de live-uitzending aftrapt op Canvas. Om 11.35 uur kun je ook bij Eurosport terecht, waar de koers zowel op Eurosport 1 (hoofdkanaal) als de Eurosport Player te aanschouwen is. Kijk je liever via de NOS, dan kan dat vanaf datzelfde tijdstip via een online livestream. De finish zien we naar verwachting ergens rond 12.30 uur.

TV en tijden Luik-Bastenaken-Luik 2022 (mannen)

De mannen komen zondag uiteraard eveneens in actie tijdens de Belgische heuvelklassieker. De lengte van hun tocht door Wallonië bedraagt bijna 260 kilometer, ietsjes meer dan die van de vrouwen dus. Als je daarbij optelt dat er meer dan 4000 hoogtemeters op het menu staan, kun je niet anders dan concluderen dat het een spetterende strijd belooft te worden.

Wanneer de vrouwen de finish in Luik passeren, hebben de mannen er al de nodige uurtjes op zitten. Zij starten namelijk om 10.20 uur. Na de finale van de vrouwenkoers vervolgt Sporza haar uitzending om 14.30 uur op Een. Eurosport schakelt om 13.15 uur weer in op Eurosport 1 en om 13.30 uur op de Eurosport Player. Van de herenwedstrijd slingert de NOS gelukkig wél livebeelden je woonkamer in. Naar verwachting zal dat rond 13.30 uur op NPO1 zijn. Rond 16.55 uur weten we wie zich de opvolger van Tadej Pogacar mag noemen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws