Wielrennen op TV 28 mei 2022 | Laatste bergrit Giro d’Italia hoogtepunt volle koersdag! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 28 mei 2022 | Laatste bergrit Giro d’Italia hoogtepunt volle koersdag!

Wielrennen op TV 28 mei 2022 | Laatste bergrit Giro d’Italia hoogtepunt volle koersdag!

Zaterdag 28 mei is het wederom één en al koers. Toch is het vooral uitkijken naar de twintigste etappe van de Giro d'Italia. Op de voorlaatste dag trekt het peloton nog één keer de bergen in. Drie loodzware bergen op grote hoogte moet haast wel voor spektakel zorgen in de laatste bergetappe. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te zien is!

TV en tijden etappe 20 Giro d'Italia 2022

In de Giro d'Italia staat zaterdag de laatste bergetappe op het programma, met twee beklimmingen van eerste categorie en één van de buitencategorie. De aankomst ligt op de Passo Fedaia, die 12,9 kilometer lang is aan 7,8 procent gemiddeld. Dat percentage geeft een vertekend beeld, want in de laatste vijf kilometer komt het stijgingspercentage niet onder de tien (!) procent. Dat het parcours ook verschillende keren de grens van tweeduizend meter hoogte benadert én overschrijdt, maakt de etappe des te lastiger. Zet Jai Hindley of Mikel Landa de Giro nog op zijn kop? Of is het juist roze trui Richard Carapaz die een definitieve tik uitdeelt aan zijn naaste concurrenten?

De twintigste etappe start om 12.25 uur en rond 17.15 uur wordt de eerste renner aan de finish verwacht. U hoeft bij Eurosport niets te missen van de laatste bergrit van de Giro. De sportzender start haar uitzending op Eurosport 1 en de Eurosport Player om 12.05 uur. Verder kunt u ook van start tot finish terecht in de liveblog van In de Leiderstrui!

TV en tijden etappe 5 Ronde van Noorwegen 2022

Op dag vijf van de Ronde van Noorwegen staat er een mooie heuvelachtige etappe op het programma. Nadat het onderweg al regelmatig op en af gaat, is ook de finale venijnig met meerdere korte klimmetjes. De laatste gaat aan 10,4 procent over achthonderd meter en ligt op zo’n vijf à zes kilometer van de finish. Mannen als Ethan Hayter en Mike Teunissen zullen alvast kansen zien. Vanaf 14.00 uur kunt u het volgen op de Eurosport Player. De finish is omstreeks 18.00 uur.

TV en tijden etappe 5 Thüringen Ladies Tour 2022

De Thüringen Ladies Tour is zaterdag toe aan de vijfde etappe. Deze is 133 kilometer lang over een geaccidenteerd parcours. Vooral het begin van de rit is zwaar met de Inselberg (5,5 km aan 6,2%); ideaal terrein voor een sterke kopgroep om weg te rijden. Waar er in het vervolg van de etappe zware obstakels ontbreken, gaat het tot en met de finish op en af. U kunt het vanaf 14.00 uur volgen op de Eurosport Player. De finish zal net als voorgaande dagen rond 16.00 uur zijn.

TV en tijden etappe 3 Boucles de la Mayenne 2022

De derde etappe van de Boucles e la Mayenne wordt gekenmerkt door een kort en venijnig plaatselijk circuit dat de renners in de finale verschillende keren zullen rijden. De klimmetjes in het circuit zouden kunnen worden omschreven als een drietrapsraket; de stijgingspercentages vallen mee, maar het is alvast zwaar genoeg om verschil te maken. Ook voor het volgen van deze koers is een abonnement op de Eurosport Player vereist. Vanaf 14.15 uur vindt u daar een stream, die duurt tot de finish, rond de klok van 17.00 uur.

TV en tijden etappe 2 RideLondon Classique 2022

Zaterdag gaat de Britse vrouwenkoers RideLondon Classique verder met de tweede etappe, die voert over een afstand van 141 kilometer. Het parcours biedt kansen aan de sprinters, al moeten de rensters in de finale nog twee keer de Houblons Hill (0,9 km aan 5,3%) trotseren. Na de top van de laatste passage is het nog slechts een paar kilometer naar de finish. De Houblons Hill is zodoende een mooie kans om de sprintsters te verrassen. Helaas is enkel de slotetappe van zondag live via de Eurosport Player te volgen. U moet het zaterdag dus doen met een wedstrijdverslag van In de Leiderstrui. Deze vindt u vlak na de finish tussen 14.30-15.00 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws