Wielrennen op TV 3 april 2021 | Waar zien we Mollema en Valverde in Spanje? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 3 april 2021 | Waar zien we Mollema en Valverde in Spanje?

Elke wielerfan kijkt dit weekend uit naar de Ronde van Vlaanderen, die op zondag vier april wordt verreden. Maar voor het spektakel in België losbarst, is er op zaterdag drie april de Grand Premio Miguel Indurain. In het heuvelachtige gebied in Noord-Spanje mogen de heren klimmers het uitmaken. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer u moet kijken.

Het is zeker de moeite waard om zaterdag voor de TV te zitten, want het parcours nodigt uit voor een attractieve koers. Het gaat de hele dag op en af en zeker in het tweede deel moeten de renners flink wat colletjes over. Vorig jaar werd de koers niet gereden, maar in de vijf jaar daarvoor was er een Spanjaard die twee keer winnend over de streep kwam. Alejandro Valverde won in 2014 en 2018 en liet vorige week in de Ronde van Catalonië zien weer op niveau te zijn. Kan de 40-jarige Valverde wederom triomferen? Een uitdager wordt Bauke Mollema. De Nederlander kwam dit seizoen al twee keer met zijn armen in de lucht over de finish en dit parcours lijkt hem goed te passen. Wat kan hij na bijna een maand niet koersen? Andere uitdagers zijn Ion Izagirre, Alex Aranburu en Guillaume Martin.

TV en tijden Grand Premio Miguel Indurain

De wedstrijd is helaas niet live op TV te zijn. Eurosport is er wel met de Eurosport Player live bij vanaf 15.00 uur. Voor de herhaling van de wedstrijd kunt u op het hoofdkanaal van Eurosport terecht vanaf 22.00 uur.