Wielrennen op TV 5 juni 2022 | Vroeg inschakelen voor openingsrit Dauphiné! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 5 juni 2022 | Vroeg inschakelen voor openingsrit Dauphiné!

Wielrennen op TV 5 juni 2022 | Vroeg inschakelen voor openingsrit Dauphiné!

Het WorldTour-seizoen gaat zondag 5 juni verder met het Critérium du Dauphiné. De Franse rittenkoers geldt doorgaans als generale repetitie voor de Tour de France, die begin juli van start gaat in Denemarken. Naast de openingsrit van de Dauphiné, koerst er in België een peloton over De Muur van Geraardsbergen. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te zien is!

TV en tijden etappe 1 Critérium du Dauphiné 2022

Met het begin van de Dauphiné zullen de Tourkriebels bij de wielerfans en zeker ook bij de renners in rap tempo toenemen. De eerste etappe is meteen een interessante, vooral omdat het verschillende kanten op kan. Onderweg staan er vier beklimmingen op het programma. Alle vier zijn ze niet al te zwaar, maar bij een hard koersverloop kunnen de sprinters zomaar eens overboord worden gegooid. Mocht dat gebeuren, dan kijken we naar mannen als Wout van Aert en Ethan Hayter. Rijden ze aan een gezapig tempo op de hellingen, dan kunnen spurtbommen zoals Dylan Groenewegen en Phil Bauhaus zegevieren. Of pakt dan toch een vluchter de eerste gele trui?

Wat het ook wordt, u zult wat vroeger in de middag moeten inschakelen om het live te volgen. In Frankrijk staat zondag namelijk vooral de mannenfinale van het tennistoernooi Roland Garros in de schijnwerpers, vandaar een eenmalige vroegere finish voor de Dauphiné. De renners vertrekken 10.20 uur voor een tocht van bijna 192 kilometer. De aankomst wordt zo rond 14.48 uur verwacht. U ziet het vanaf 13.35 uur live bij Sporza op zender Eén. Eurosport kiest op haar hoofdkanaal voor het tennis, dus brengen zij de eerste dag van de Dauphiné op Eurosport 2 (13.35 uur) en de Eurosport Player (13.05 uur).

TV en tijden Brussels Cycling Classic 2022

Eén en al Belgische eendagskoersen kleuren de kalender momenteel; zondag is het de beurt aan de Brussels Cycling Classic, een koers die tot dit jaar een najaarskoers was. De wedstrijd was vaak een sprintersbal, maar sinds de organisatie het vorig jaar over een andere boeg gooide, zien de klassieke renners ook veel kans. De coureurs moeten namelijk twee keer de iconische Muur van Geraardsbergen trotseren, en kort daarna de Bosberg; de twee hellingen vormden in het verleden de finale van de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar pakte Remco Evenepoel het zwaardere parcours al aan om een sprint te voorkomen, wie lukt het dit jaar?

Het peloton begint om 12.15 uur aan de eendagskoers en finisht tussen 17.10-17.40 uur. Kijkt u de Dauphiné bij Sporza? Zo ja, dan kunt u de tv aan laten staan. Sporza gaat op Eén (vanaf 15.00 uur) namelijk gelijk verder met de Brussels Cycling Classic. Verder kunt u de koers ook volgen bij Eurosport. Wel dient u dan Eurosport 2 in uw zenderpakket te hebben, of geabonneerd te zijn op de Eurosport Player. De sportzender is er net zoals Sporza bij vanaf 15.00 uur.

TV en tijden etappe 2 Adriatica Ionica Race 2022

In Italië wordt zondag de tweede etappe van de Adriatic Ionica Race verreden. Met Cristian Scaroni van de Italiaanse selectie in de leiderstrui wacht het peloton een lastige aankomst op de Monte Grappa, De slotklim gaat maar liefst over een afstand van 28 kilometer. Hoewel het gemiddelde stijgingspercentage met 4,8 procent meevalt, is de klim zeer onregelmatig. Houdt Scaroni stand? Of staat er na dag twee gelijk weer een andere renner in de leiderstrui? Helaas wordt de koers niet uitgezonden op televisie. Wel verzorgt In de Leiderstrui een wedstrijdverslag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws