Wielrennen op TV 6 september 2022 | Vlakke ritten in Spanje en Groot-Brittannië! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 6 september 2022 | Vlakke ritten in Spanje en Groot-Brittannië!

Wielrennen op TV 6 september 2022 | Vlakke ritten in Spanje en Groot-Brittannië!

Op dinsdag 6 september maken de overgebleven renners in de Vuelta a España zich na een welverdiende rustdag op voor de laatste en beslissende week. Ook in Engeland klikken de deelnemers weer in hun pedalen. Daar staat de derde etappe van de Tour of Britain op het programma. Ook kan er 's avonds voor de tweede keer gekeken worden naar een speciaal voor de Ronde van Spanje opgenomen Vive Le Vélo.

TV en tijden etappe 16 Vuelta a España 2022

Op dinsdag 6 september staat in de Vuelta a España een lange, maar relatief vlakke rit op het programma. De renners komen tijdens de zestiende etappe niet hoger dan 140 meter boven zeeniveau, wat voor Spaanse begrippen gelijk staat aan een biljartvlak parcours. Niets lijkt de sprinters dan ook in de weg te staan. Het venijn zou eventueel in de staart kunnen zitten. Op zo'n dertien kilometer van de meet ligt een pukkeltje van 1,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6 procent. Dit is misschien net genoeg om de echte sprinters van boord te gooien. De rit lijkt een kolfje naar de hand van Mads Pedersen, tenzij de vluchters geen roet in het eten gooien.

De officiële start van de zestiende etappe is om 13.00 uur. In de Leiderstrui zal de liefhebbers de gehele etappe van een liveblog voorzien. Op Eurosport Player is de koers vanaf 14.50 uur te volgen en op het hoofdkanaal van Eurosport, Eurosport 1, is de rit met finish in Tomares live te zien vanaf 14.30 uur. Ook Sporza doet live-verslag. Daar is de rit vanaf 14.05 uur te volgen.

TV en tijden etappe 3 Tour of Britain 2022

Waar de eerste twee etappes in de Tour of Britain plaats vonden op Schots grondgebied, start de derde rit in Engeland. Vanuit startplaats Durham wordt er over 163 kilometer gekoerst in de richting van Sunderland. Het parcours is niet helemaal vlak, maar de aanwezige klimmetjes zouden de sprinterskansen niet echt moeten doen verkleinen. Cees Bol heeft goede papieren om hier zijn tweede ritzege op rij te boeken, nadat hij in de tweede etappe Jake Stewart versloeg in een millimetersprint.

De derde etappe in de Tour of Britain is in zijn geheel te volgen op Eurosport Player. Daar kan vanaf 12.10 uur ingeschakeld worden om te genieten van de koers die verreden wordt onder de rook van Newcastle.

Vive Le Vélo

Diegenen die niet genoeg kunnen krijgen van de Vuelta a España, kunnen in de avond terecht op Sporza. Daar kan er om 22.15 uur ingeschakeld worden om de tweede aflevering van Vive Le Vélo te bekijken. Omdat de kans reëel is dat er voor het eerst in lange tijd een Belg een grote ronde gaat winnen (in de persoon van Remco Evenepoel), heeft Sporza besloten van maandag 5 september tot en met zondag 11 september extra uitzendingen van Vive Le Vélo in te lassen. Naar goede traditie wordt dit gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke en schuiven er verschillende gasten aan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws