Wiggins snapt keuzes Lefevere niet: 'Cavendish zou een contract moeten krijgen zolang hij wil' Wielrennen
Wielrennen

Wiggins snapt keuzes Lefevere niet: 'Cavendish zou een contract moeten krijgen zolang hij wil'

Wiggins snapt keuzes Lefevere niet: 'Cavendish zou een contract moeten krijgen zolang hij wil'

Bradley Wiggins snapt niet dat Patrick Lefevere overweegt om Mark Cavendish te laten vertrekken bij Quick Step-Alpha Vinyl. De Brit neemt het in gesprek met Cyclingnews op voor zijn landgenoot, die volgens hem nog steeds tot de wereldtop behoort.

Cavendish kende zijn revival in het wielrennen in 2021, toen hij lastminute werd opgeroepen voor de Tour de France en prompt vier etappes won. Hij zette z'n totaal op 34, evenveel als Eddy Merckx. Het vertrouwen was helemaal terug, waardoor Cavendish ook in andere wedstrijden won. Dit seizoen was het alweer raak in Milaan-Turijn en recent nog in de Giro d'Italia.

Toch zou Lefevere na dit seizoen weleens afscheid kunnen nemen van de sprinter, die hij voor 2021 terughaalde op het oude nest. Fabio Jakobsen heeft nog een contract bij The Wolfpack en er zijn sterke geruchten dat Tim Merlier al een contract heeft getekend voor 2023. Daarmee lijkt er geen plek meer voor Cavendish.

Wiggins ziet Cavendish ook graag bij INEOS

Wiggins - Tourwinnaar in 2012 en nu analist voor Eurosport in de Giro d'Italia - snapt niets van de beslissingen van Lefevere. 'Zolang niemand Cavendish van z'n troon stoot, hoeven we het niet eens te hebben over zijn toekomst. Het is vrij duidelijk dat hij een plek verdient in het peloton. Hij wint nog steeds grote wedstrijden en teams zullen hem willen. Ik zou hem willen, als ik een teammanager zou zijn.'

'Ik snap niet waarom Lefevere niet zegt dat Cavendish een contract krijgt zolang hij wil', vervolgt Wiggins. 'Als Lefevere hem geen contract geeft, zou Rod Ellingworth het moeten doen bij INEOS Grenadiers, voor een perfect einde. Waarom niet? Helaas zorgt de koerstactiek van ploegen in de Tour de France ervoor dat het moeilijker is voor sprinters om een plekje te vinden. Dat laat zien hoe competitief de sport op dit moment is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws