Razend ambitieuze Cavendish wil door, maar kan dat na komst Merlier nog bij Quick Step? Wielrennen
Wielrennen

Razend ambitieuze Cavendish wil door, maar kan dat na komst Merlier nog bij Quick Step?

Razend ambitieuze Cavendish wil door, maar kan dat na komst Merlier nog bij Quick Step?

We zijn gelukkig nog lang niet af van Mark Cavendish, zo benadrukt de Brit in gesprek met La Gazzetta dello Sport. Cavendish heeft een aflopend contract bij Quick Step-Alpha Vinyl en de vraag is of hij zijn ambities bij de Belgische ploeg kan waarmaken.

'Ik wil mijn carrière nog ten minste met twee jaar verlengen', aldus Cav. 'Ik wil niet alleen doorgaan met fietsen, ik voel dat ik ook nog zeker twee jaar competitief kan zijn. Misschien nog wel langer, maar zeker voor twee jaar.'

Ja, waarom niet? Cavendish won vorig jaar in een ware revival vier etappes in de Tour de France. Dit jaar is hij actief in de Giro d'Italia en won hij ook al een rit. Zijn terugkeer bij Quick Step wierp zo zijn vruchten af, maar de vraag is of zijn aflopende contract bij Patrick Lefevere wordt verlengd.

Cavendish is momenteel één van de twee topsprinters bij The Wolfpack, samen met Fabio Jakobsen. De twee zijn goede vrienden, maar zitten ook in elkaars vaarwater. Ze willen allebei de grootste wedstrijden rijden en willen allebei de beste sprinttrein. Dat houdt vooral in dat Michael Mørkøv de leadout moet zijn.

Merlier lijkt Cavendish te vervangen

Jakobsen heeft bij Quick Step nog een contract tot het einde van 2023, die van Cavendish loopt nog af. Daar komt echter het nieuws bij van Wielerflits dat Tim Merlier de overstap maakt naar de ploeg van Lefevere. De deal kan pas in augustus officieel worden gemaakt, maar de sprinter van Alpecin-Fenix lijkt de tweede man te worden naast Jakobsen.

Is er bij Quick Step ruimte voor drie topsprinters? Dat lijkt niet het geval. Toch zal ook Cavendish weten dat hij zijn beste prestaties van de laatste jaren noteerde bij Lefevere. Zijn periodes bij Team Dimension Data en Bahrain-Merida werden niet wat hij ervan had verwacht. Wordt ongetwijfeld vervolgd...


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws