Winnaar Lutsenko na eerste gravelrace voor profs: 'Drieënhalf uur vol gas, maar zo blij' Wielrennen
Wielrennen

Winnaar Lutsenko na eerste gravelrace voor profs: 'Drieënhalf uur vol gas, maar zo blij'

Winnaar Lutsenko na eerste gravelrace voor profs: 'Drieënhalf uur vol gas, maar zo blij'

Alexey Lutsenko mocht zichzelf vrijdag na een slopende koers de eerste winnaar van een gravelwedstrijd voor profs, de Serenissima Gravel, noemen. De Kazach noemde het na afloop een 'onvergetelijke ervaring'.

In de wedstrijd, die voor het grootste deel over smalle gravelwegen in het prachtige Veneto ging, reed Lutsenko al op 75 kilometer van de aankomst weg bij de rest van het peloton. 'Het was een moeilijke wedstrijd met een zeer technisch parcours. Veel smalle wegen en zo ongelofelijk veel bochten. Het plan was om dichter bij de finish aan te vallen, maar toen ik na wéér een bocht een gat had trok ik maar door', verklaarde Lutsenko na afloop.

'Ik wist dat mijn drie teamgenoten in het peloton af konden stoppen, maar uiteindelijk werd het één van de zwaarste wedstrijden in mijn leven: drieënhalf uur vol gas, honderd procent. Maar ik ben zeer blij dat ik het af heb kunnen sluiten met een overwinning, het was een onvergetelijke ervaring', zegt Lutsenko op de website van zijn ploeg Astana.

Nummer twee Minali: 'Mooie afsluiter'

Intermarché-Wanty-Gobert genoot ook van de gravelwedstrijd, die het met Riccardo Minali als tweede afsloot. 'Lutsenko was gewoon de sterkste', verklaarde de sprinter. 'In de groep daarachter hielden Taco van der Hoorn, Boy van Poppel en Kevin Van Melsen alles bij elkaar, waarna ik naar plek twee kon sprinten. Ik heb veel plezier gehad en hoop in de toekomst vaker mee te doen aan gravelraces.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws