Alaphilippe maakt alweer grapjes, maar: 'Hij heeft niet eerder zo'n donkere periode meegemaakt' Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe maakt alweer grapjes, maar: 'Hij heeft niet eerder zo'n donkere periode meegemaakt'

Alaphilippe maakt alweer grapjes, maar: 'Hij heeft niet eerder zo'n donkere periode meegemaakt'

Het gaat naar omstandigheden goed met Julian Alaphilippe, zo vertelt zijn broer Franck Alaphilippe aan L'Equipe. De Fransman van Quick Step-Alpha Vinyl kwam zondag hard ten val in Luik-Bastenaken-Luik en brak daarbij zijn schouderblad en twee ribben. Ook liep hij een klaplong op.

De familie van Alaphilippe zat uiteraard met grote zorgen voor de televisie, maar vanuit het ziekenhuis kwam inmiddels goed nieuws. 'Julian heeft nog steeds veel pijn, maar was tijdens een videogesprek helemaal niet down. Hij haalde alweer grappen uit, zoals hij altijd doet. Ik was blij om te zien dat hij die kant alweer had gevonden', aldus broer Franck.

2022 vooralsnog een pechjaar voor Alaphilippe

Toch moeten de verwondingen van de wereldkampioen niet worden onderschat. Het zit Alaphilippe in 2022 gewoon niet mee. 'Uiteindelijk is hij ernstig gewond en daar baalt hij enorm van. Het had volgens Julian vijftig centimeter gescheeld of hij had die boom niet geraakt. Dan was hij misschien wel weer opgestapt. Hij heeft heel veel pech gehad.'

Het paste uiteindelijk naadloos in een voorjaar dat voor Alaphilippe niet werd wat hij ervan had gehoopt. 'Iedere renner beleeft weleens een minder jaar en Julian zit er nu middenin. Hij heeft nog niet eerder zo'n donkere periode meegemaakt, met verkoudheid, bronchitis, groep en drie crashes in twee maanden. Maar het zal hem uiteindelijk sterker maken en nog vastberadener dan voorheen. Ik ben optimistisch voor de rest van het seizoen', zo sluit Franck Alaphilippe af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws