Woedende Mark Cavendish gaat los op Filippo Magli na geflopte massasprint Wielrennen
Wielrennen

Woedende Mark Cavendish gaat los op Filippo Magli na geflopte massasprint

Woedende Mark Cavendish gaat los op Filippo Magli na geflopte massasprint

De zeventiende etappe van de Giro d'Italia was een grote kans voor Mark Cavendish om nog een etappe te winnen in zijn laatste Giro. De sprinter van Astana Qazaqstan zat echter slecht gepositioneerd en speelde daardoor geen rol van betekenis in de rit gewonnen door Alberto Dainese.

Dat Cavendish een beetje ontvlambaar is, is algemeen bekend, zeker na een mislukte sprint. De Brit vond in de Italiaan Filippo Magli (Green Project-Bardiani) een doelwit om zijn woede bot te vieren. Op beelden van Eurosport is te zien hoe Cavendish zijn weg baant naar Magli. Terwijl voormalig renner Adam Blythe voor Eurosport een praatje houdt, begint Cavendish vervolgens een heetgebakerd gesprek met Magli, die zelfs als 85ste finishte.

Cavendish doet zijn zegje, maar Magli - die zijn eerste grote ronde rijdt - lijkt niet onder de indruk en sluit de discussie af met wat typische Italiaanse gebaren. Cavendish heeft in de slotrit naar Rome nog een laatste kans om een etappe te winnen in de Giro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws