Jonathan Milan voor de vierde keer tweede: 'Vond pas laat het wiel van Pasqualon' Wielrennen
Wielrennen

Jonathan Milan voor de vierde keer tweede: 'Vond pas laat het wiel van Pasqualon'

Jonathan Milan voor de vierde keer tweede: 'Vond pas laat het wiel van Pasqualon'

Jonathan Milan greep alweer voor de vierde keer naast een ritzege in de Giro d'Italia. De drager van de paarse puntentrui zag zich nipt geklopt door zijn landgenoot Alberto Dainese. Milan zegevierde eerder wel in de tweede etappe.

'Ik moet als eerste de ploeg bedanken voor hun fantastische werk vanaf de start', opent Milan zijn reactie tegen Spaziociclismo. 'Mijn benen waren vanzelfsprekend niet geweldig na de beklimmingen van gisteren. In de finale was het een beetje tricky om in het wiel van Andrea Pasqualon te komen. Dat lukte mij pas op zo'n driehonderd, vierhonderd meter van de finish.'

Dainese en Matthews hadden intussen als een voorsprong. 'Ik probeerde zoveel mogelijk achterstand goed te maken, maar ik moest van te ver komen. Het is zonde, ik had de ploeg graag een overwinning geschonken. Er zat echter niet meer in, dus ik moet blij zijn met deze tweede plek.

Milan: 'Er is mij verteld dat die zwaar is'

Milan is vrijwel zeker van de paarse trui. Het grootste obstakel voor de Italiaanse krachtpatser zijn de komende drie ritten in de bergen. 'Het worden zeker geen makkelijke dagen', rekent Milan zich nog niet rijk. 'Zelfs op de Lussari (klimtijdrit voorlaatste dag, red.) moet je behoorlijk doorrijden. Ik heb die klim nog nooit gedaan en weet dus niet wat ik moet verwachten. Er is mij verteld dat die zwaar is. Ik denk echter eerst aan morgen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news