Wonden likken na Strade: BORA-hansgrohe met 5 - en kopman Martínez - tegen de grond, Alaphilippe met schrik vrij Wielrennen
Wielrennen

Wonden likken na Strade: BORA-hansgrohe met 5 - en kopman Martínez - tegen de grond, Alaphilippe met schrik vrij

Wonden likken na Strade: BORA-hansgrohe met 5 - en kopman Martínez - tegen de grond, Alaphilippe met schrik vrij

104 finishers, 104 verhalen. Strade Bianche is zo'n koers, net als Parijs-Roubaix. Dingen die goed gingen, dingen die niet goed gingen, valpartijen en van alles en nog wat: hier bundelen we de reacties van enkele mannen die je op het beeldscherm wellicht niet hebt gezien, maar wel degelijk hun story van Strade hebben.

Te beginnen met Michal Kwiatkowski, die met enkele ploeggenoten ten val kwam. 'Nasty day, met een nare val tijdens de zesde sector. Het was een zwaar gevecht om terug te komen. Uiteindelijk lukte het me, maar ik kon niet lang stand houden. Ik baal er ontzettend van dat ik de verrassingen van mijn familie op één van de sectoren niet eens bereikt heb...', aldus de Pool. Ook Salvatore Puccio van de Britse ploeg kwam ten val.

Bij BORA-hansgrohe zagen ze met Dani Martínez, Sergio Higuita, Jonas Koch, Giovanni Aleotti en Patrick Gamper maar liefst vijf renners tegen de grond gaan. Martínez kwam met een pijnlijke schouder over de meet, al is het niet duidelijk of dat gevolgen heeft voor Tirreno-Adriatico. 'Na zo'n gebeurtenis op een slecht moment is het praktisch onmogelijk om terug te komen. Het was niet onze dag', weet ook ploegleider Enrico Gasparotto, die Koch een rib zag breken.

Bardet vecht door na twee pechgevallen in Strade Bianche

Romain Bardet was op plek zeventien de beste renner van dsm-firmenich PostNL. 'Het was een zware wedstrijd, maar ik denk dat we wat ongelukkig waren. Ik voelde me heel goed, maar op 120 kilometer van de meet verloor ik mijn derailleur, waardoor ik hard moest rijden om terug te komen op het moment dat de boel uiteenspatte. Uiteindelijk kwam ik in de groep die streed voor plek twee, maar in de laatste twintig kilometer verloor ik met een leegloper het contact met de groep in een afdaling. Vanaf dat moment ben ik zo goed als mogelijk naar de finish gereden.'

Krists Neilands eindigde namens Israel-Premier Tech één plek voor Bardet, maar ook hij had zijn verhaal. 'Ik had wat pech, want bij het ingaan van de belangrijke zevende sector was er een valpartij. Ik ging daar ook tegen de grond, maar kon gelukkig snel weer opstaan. Na een serieuze achtervolging kon ik uiteindelijk terugkeren, maar richting het einde van de wedstrijd kreeg ik daardoor wel krampen. Het was een serieus gevecht.'

Ook Soudal Quick-Step deelde in de klappen. Bij die ploeg verlieten Julian Alaphilippe en Paul Magnier de race na een crash. Beide mannen kwamen er met schaafwonden vanaf, liet de ploeg later op de avond weten. Alaphilippe mag dus 'gewoon' van start gaan in Tirreno-Adriatico. Ook onder meer Quinn Simmons (Lidl-Trek), Gianluca Brambilla (Q36.5) en Arjen Livyns (Lotto-Dstny) haalden de finish niet na valpartijen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws