Wonderkind De Lie blijft verbazen, ook na crash in eerste Omloop: 'Dankzij Wellens word ik tweede' Wielrennen
Wielrennen

Wonderkind De Lie blijft verbazen, ook na crash in eerste Omloop: 'Dankzij Wellens word ik tweede'

Wonderkind De Lie blijft verbazen, ook na crash in eerste Omloop: 'Dankzij Wellens word ik tweede'

Arnaud De Lie. Vorig jaar hadden nog weinig wielerfans van hem gehoord, maar na een loeisterk 2022 is de jonge Belg van Lotto-Dstny tegenwoordig al favoriet voor koersen als Omloop Het Nieuwsblad. Dylan van Baarle en Jumbo-Visma bleken zaterdag een maatje te groot, maar De Lie kwam wel met een puike tweede plaats over de brug.

De Lie was de hele dag attent van voren te zien, maar toen de koers een beetje ontplofte, lag de rappe man op de grond. Hij kwam terug, verdween geen moment meer van de kop, maar Van Baarle was toen al gevlogen. 'Een tweede plaats in Omloop Het Nieuwsblad is niet zo slecht. Ik heb een supermooie koers gereden en mijn best gedaan', zegt hij met een lach in het flashinterview.

De Lie probeerde in de finale nog de oversteek te maken naar voren, maar dat lukte niet meer. 'Met Tim (Wellens, red.) en Mohoric heb ik nog gereden en ik moet Tim bedanken, want dankzij hem word ik tweede vandaag', zo doelt hij op de achtervolgende groep, die met motoren Wellens en Mohoric pas vlak voor de finish werd ingerekend. De Lie bleef er met een sterke spurt net voor.

De Lie keek Omloop Het Nieuwsblad drie jaar geleden nog op tv

De grote vraag is: wat was er gebeurd als De Lie op vijftig kilometer niet lullig onderuit was gegleden in een bocht? 'Ik weet niet precies wat er gebeurde. Het was een kleine val, het was niets. Dankzij Frederik Frison en Brent Van Moer draai ik uiteindelijk bij de eerste tien de Molenberg op en ik voelde me daar goed. Daar wist ik dat ik vandaag een supergoede dag had. Ik was supersterk en ben heel blij met de conditie. Drie jaar geleden keek ik de Omloop nog op televisie, nu reed ik zelf de Muur van Geraardsbergen op.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws