Woods (3e) baalt dat hij niet meekon met Carapaz en Fuglsang: 'Mentaal niet sterk genoeg' Wielrennen
Wielrennen

Woods (3e) baalt dat hij niet meekon met Carapaz en Fuglsang: 'Mentaal niet sterk genoeg'

Woods (3e) baalt dat hij niet meekon met Carapaz en Fuglsang: 'Mentaal niet sterk genoeg'

Michael Woods wist donderdag als derde te eindigen in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. De Canadees van Israel Start-Up Nation won het sprintje van de achtervolgende groep, maar baalde na afloop dat hij niet meekon met de beste renners in koers.

De 34-jarige Woods verloor al veel tijd (1.19 minuut) in de openingstijdrit, waar hij als 128e eindigde. Door zijn derde plaats in de etappe van woensdag, staat hij momenteel zevende in het algemeen klassement en kan hij de komende dagen proberen om nog wat plekken te klimmen. Zelf was Woods na afloop blij met hoe hij donderdag gereden had. 'Ik was vandaag goed en voelde me erg sterk. Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik niet in staat was om de aanvallen van Carapaz en Fuglsang te volgen. Daar was ik mentaal niet sterk genoeg voor, zo laat hij na afloop op de ploegsite weten.

Toch zit Woods niet heel erg met zijn mentale zwakte, aangezien hij nog kansen ziet voor de komende dagen. 'Ik ben blij met hoe mijn benen aanvoelen en kijk uit naar de komende dagen. Dit belooft veel goeds.' Woods toonde vorige maand al zijn goede vorm door in de Ronde van Romandië een ritoverwinning te pakken en als vijfde in het algemeen klassement te eindigen. Vrijdag liggen er wellicht kansen voor de Canadees, met een lichte aankomst bergop en anders is het vooral kijken naar de etappe van zondag wil hij nog richting het podium gaan. Woods rijdt in Zwitserland als voorbereiding op de Tour de France, die zaterdag 26 juni begint.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws