Benoot (13e) ondanks goede benen teleurgesteld: 'Problemen met mijn hamstrings' Wielrennen
Wielrennen

Benoot (13e) ondanks goede benen teleurgesteld: 'Problemen met mijn hamstrings'

Benoot (13e) ondanks goede benen teleurgesteld: 'Problemen met mijn hamstrings'

Tiesj Benoot kende donderdag niet zijn beste dag in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. De Belg van Team DSM kon niet met de beste renners mee bergop en verloor uiteindelijk drie minuten op veel van zijn concurrenten. Hamstringklachten lijken Benoot momenteel voornamelijk parten te spelen.

Uiteindelijk finishte de kopman van Team DSM als dertiende, op 3.39 minuten van ritwinnaar Carapaz. Daarmee steeg hij nog wel zeven plaatsen naar de twaalfde plek in het algemeen klassement, maar tevreden was hij allesbehalve na afloop op de eigen ploegsite. 'Ik ben behoorlijk teleurgesteld over de dag. Op de voorlaatste klim had ik wat problemen met mijn hamstrings, waardoor ik vlak voor de top moest lossen.' Zijn teamgenoot Andreas Leknessund hielp hem nog om de schade te beperken richting de slotklim, maar ook hij kon niet voorkomen dat zijn kopman te veel tijd verloor.

Toch kende Benoot naar eigen zeggen geen slechte benen, maar speelden zijn hamstringklachten een grote rol in het feit dat hij niet kon aanhaken bij het groepje met favorieten. 'Ik voel me gewoon goed en hopelijk kan ik met een goede behandeling morgen nog verbeteren. We gaan vanavond kijken over hoe we de komende dagen gaan aanpakken, om vanuit daar verder te gaan.' Benoot rijdt in Zwitserland als voorbereiding op de Tour de France, die zaterdag 26 juni begint en waarvoor hij dus nog ruim twee weken heeft om zichzelf in vorm te rijden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws