Juan Pedro López blijft in het roze: 'Klassementsrenners wachten op Blockhaus' Wielrennen
Wielrennen

Juan Pedro López blijft in het roze: 'Klassementsrenners wachten op Blockhaus'

Juan Pedro López blijft in het roze: 'Klassementsrenners wachten op Blockhaus'

Voor Trek-Segafredo was het bijna een perfecte dag in de Giro d'Italia. Waar Juan Pedro López met succes zijn roze leiderstrui verdedigde, greep Bauke Mollema naast de zege in de zevende etappe. De Nederlander zat mee in de ontsnapping en werd in de sprint kansloos tweede achter Koen Bouwman.

in de zevende etappe stonden ruim 4500 hoogtemeters op het programma, wat vergelijkbaar is met een flinke bergetappe. Omdat de lastigste beklimmingen echter ver van de finish lagen, was het geen geschikte dag voor de klassementsrenners. Wat dat betreft een meevaller voor López, al was het altijd opletten op aanvallers die middels de ontsnapping het roze konden overnemen. Met Koen Bouwman als beste geclassificeerde op ruim vijf minuten van de Spanjaard, viel dat echter ook mee voor de mannen van Trek-Segafredo.

‘Het was mijn eerste keer in dit deel van Italië; ik kende het parcours alleen uit het roadbook’, vertelt López in de persconferentie. Zaterdag gaat de Giro verder met een korte maar explosieve rit in en omtrent Napoli, waarschijnlijk zal deze rit wederom prooi zijn voor de aanvallers. Een sprint van een uitgedund peloton behoort echter ook tot de mogelijkheden. ‘Morgen wordt het weer een zware etappe in Napels’, aldus López, die niet meer helemaal weet hoe lang hij de roze trui al draagt. ‘Ik ben heel blij dat ik de Maglia Rosa al twee dagen draag, drie misschien, ik weet het niet meer... Ik geniet van elk moment.’

‘Het was een zware etappe vandaag, vooral in het begin, maar het was geen rit voor de klimmers. Daarom wachten de klassementsrenners op zondag met aankomst op de Blockhaus’, legt López uit waarom de klassementsrenners zich koest hielden. ‘Het doel van onze ploeg is duidelijk: we willen een klassement rijden met Giulio Ciccone’, laat López weinig aan de verbeelding over. Wie alvast geen klassement namens Trek gaat rijden is de Deen Mattias Skjelmose. Hij kwam tijdens de etappe twee keer ten val en verloor ruim 26 minuten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws